Spremembe na čelu Obalnih galerij Piran in Avditorija Portorož

Začelo se je izbiranje najboljšega med kandidati, ki se potegujejo za mesto direktorja v Obalnih galerijah Piran in Avditoriju Portorož. Župan Đenio Zadković bo izbral oba kandidata, zadnjo odločitev pa bo sprejel piranski občinski svet.

Decembra se bo z mesta direktorice Obalnih galerij poslovila Jelka 
Pečar. Foto: Alenka Penjak
Decembra se bo z mesta direktorice Obalnih galerij poslovila Jelka Pečar. Foto: Alenka Penjak

PIRAN, PORTOROŽ > December bo mesec, ko se bosta s svojih vodilnih funkcij poslovili tako Jelka Pečar, direktorica Obalnih galerij Piran, kot Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož. Pečarjevi se bo iztekel petletni mandat, Petrovičeva pa bo stopila v upokojenske čevlje in mandat zaključila mesec dni prej.

Tinkara Kovač (foto: Polona Krevatin)

Med enajstimi kandidati, ki so se prijavili na razpis, s katerim je občina iskala direktorja Avditorija Portorož, so se po pogovorih z županom in člani komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v ožji krog uvrstili Tinkara Kovač, pevka in predsednica Kulturnega društva Vilenica Sežana, Matej Sukič, koordinator in organizator kulturnih programov Gledališča Koper, Anja Bajda, doktorica dramaturgije, vodja Kulturnega doma Cerknica, in Robert Smrekar, direktor Krajinskega parka Strunjan.

Matej Sukič (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Robert Smrekar (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Za vodenje Obalnih galerij se potegujejo Dušanka Đukić, diplomirana arhitektka, ki v Obalnih galerijah dela kot grafična oblikovalka, pa Mara Ambrožič Verderber, strokovnjakinja za kulturne politike in mednarodne strategije sodelovanja, kuratorka projektov, urednica knjig in predavateljica, in Martina Vovk, doktorica znanosti s področja umetnostne zgodovine, ki dela kot kustosinja v Moderni galeriji Ljubljana.

Postopek imenovanja obeh direktorjev je podoben. Posebna komisija za izbor in župan Zadković bodo mnenje o kandidatih poslali svetom zavodov v obeh institucijah. Ta bosta nato oblikovala svoje mnenje in ga posredovala županu. Župan se bo nato odločil, katera dva kandidata bo predlagal za imenovanje, končno odločitev o tem, kdo bo vodil Obalne galerije in Avditorij Portorož, pa bodo sprejeli občinski svetniki.


Najbolj brano