Koprčani so bili najuspešnejši

V Mariboru se je s posamičnima državnima prvenstvoma za atlete do 12 in do 14 let končala sezona tekmovanj za šolsko mladino. Med primorskimi klubi je bil najuspešnejši AK Koper.

Dekleta  Atletskega kluba Koper so postale prvakinje na 4x200 
metrov. Foto: Mitja Butul
Dekleta Atletskega kluba Koper so postale prvakinje na 4x200 metrov. Foto: Mitja Butul

MARIBOR > Vse slabše epidemiološke razmere so organizatorje preostalih treh oktobrskih šolskih tekem, stadionskega prvenstva osnovnih in srednjih šol ter šolskega državnega prvenstva (DP) v uličnih tekih pripeljale do sklepa, da jih odpovedo.

Maribor je bil tako za šolarje letošnja zadnja tekmovalna postaja. Primorsko je na posamičnem DP za kategoriji do 12 in do 14 let najbolje zastopal AK Koper, ki je v zelo močni konkurenci (v nekaterih disciplinah je nastopilo tudi po 80 tekmovalcev) osvojil pet odličij ter zbral 13 finalnih uvrstitev. Z odličji se je izkazalo še nekaj primorskih klubov.

V zahtevnejši kategoriji do 14 let je primorska atletika prišla tudi do naslova prvaka. Skakalec v višino tolminskega Posočja Nik Črv je s 156 centimetri kar za enajst centimetrov presegel najbližja zasledovalca, Kranjčana Marka Detelo in Koprčana Ažbeta Konca.

Srebro je v štafeti 4x100 metrov osvojil AK Gorica. Bor Constantini, Izak Ziliani, Žiga Božič in Teo Polanc Cipot so tekli 53,19 sekunde. Hitrejši so bili le Ptujčani (52,56). Enako uspešno se je za Primorce izšel tek na 200 metrov z ovirami, kjer je Koprčana Eneia Rojaca (30,33) ugnal le član ljubljanskega Kronosa Aljaž Škrinjar (29,86). Bron je dodal Ažbe Konec (32,08). S tretjim srebrnim odličjem se lahko pohvali Martin Leban iz Posočja. V skoku v daljino je pristal pri 532 centimetrih, prvak pa je postal član Krke Gašper Pureber (561).

V ženski konkurenci sta na Primorsko šli dve bronasti odličji. Koprčanka Iva Prša je bila uspešna v teku na 60 metrov z ovirami (10,14), Bovčanka Manca Mlekuž pa v teku na kilometrski progi (3:08,60). Zmagali sta Hana Sekne (Triglav, 9,42) in Hana Mohar (Špela, 3:01,30).

Kopico odličij in finalnih uvrstitev so primorski atleti dosegli še v kategoriji U-12. Izstopata dva naslova državnih prvakinj. V štafeti 4x200 metrov so ga osvojile Koprčanke Katarina Krstič, Ana Angelini, Zarja Erika Stojanovič in Lana Gomizelj, tekle so 2:04, 46. sekunde. V teku na 60 metrov je vse tekmice prehitela Sežančanka Živa Pfeifer (8,59).


Najbolj brano