V Črni gori tudi primorska četverica

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 17. leta starosti je odpotovala v črnogorsko prestolnico Podgorico, kjer bo v četrtek na tekmi z Italijo začela evropsko prvenstvo. Primorska ima štiričlansko zastopstvo.

Edina Primorka  med igralkami je članica Gen-I Volleyja Selena 
Leban (v bloku z žogo). Foto: Igor Mušič
Edina Primorka med igralkami je članica Gen-I Volleyja Selena Leban (v bloku z žogo). Foto: Igor Mušič

PODGORICA > Po že uveljavljeni moški odbojki tudi slovenska dekleta pridobivajo ugled na mednarodnem prizorišču. Naše kadetinje bodo v Podgorici, kjer bo za okolico zaprt turnir potekal v hotelskem naselju z dvorano, branile četrto mesto s prejšnjega evropskega prvenstva. Slovenke so se na izzive naslednjih dni pripravljale v Kranjski Gori. Vodi jih nekdanji kapetan moške reprezentance in steber kanalskega Salonita ter tudi pomočnik selektorja srebrne moške reprezentance v letu 2015, Samo Miklavc.

“V Kranjski Gori smo imeli odlične razmere za delo, nekaj težav pa smo občasno imeli s prisotnostjo. Evropsko prvenstvo je bilo namreč preloženo iz pomladanskega termina na oktober, ko že poteka slovensko prvenstvo, v katerem so nekatere reprezentantke že zelo obremenjene. Kljub temu mislim, da smo na prvenstvo optimalno pripravljeni. Začenjamo s težkima tekmama proti Italiji in Turčiji, ki sta na lanskem prvenstvu osvojili odličji. Menim, da imamo kakovostne igralke na vseh mestih in da lahko razvijemo hitro igro. Na takšen način smo lahko konkurenčni vsem ekipam. Po tihem si želimo polfinala, “ je pred odhodom povedal Miklavc.

Pričakovati je, da bo v prvi postavi zaigrala sprejemalka novogoriškega Gen-I Volleyja Selena Leban, ki sodi med najboljše sprejemalke v naši prvi članski ligi. Primorsko odbojko bosta v strokovnem štabu zastopala še pomočnik selektorja Borut Kralj (kot trener je deloval od Solkana do Kopra) in vodja ekipe, sicer pa statistik Gen-I Volleyja Sebastjan Mavrič. Osnovni cilj Slovenk je uvrstitev na šesto mesto, ki prinaša vozovnico za svetovno prvenstvo.


Najbolj brano