Po dobrem počitku v hitre zavoje

Na sedežu podjetja v Kromberku sta včeraj dogovor o dveletnem sodelovanju podpisala direktor Mebla INT Rok Lozej in alpska reprezentantka Smučarskega kluba Gorica Ana Bucik.

Takole sta začetek sodelovanja obeležila direktor Mebla INT Rok 
Lozej in novogoriška smučarska reprezentantka Ana Bucik. Foto: Igor Mušič
Takole sta začetek sodelovanja obeležila direktor Mebla INT Rok Lozej in novogoriška smučarska reprezentantka Ana Bucik. Foto: Igor Mušič

KROMBERK > Le tri dni pred petkovo otvoritvijo jesenske pripravljalne baze slovenskih alpskih smučarjev na koroškem ledeniku Mölltal je najboljša primorska alpska smučarka, Novogoričanka Ana Bucik, dobila novega osebnega pokrovitelja. Na otvoritvi svetovnega pokala 17. oktobra, ko bo na vrsti veleslalom v avstrijskem Söldnu, jo bo (vsaj na TV zaslonih) že mogoče videti z napisom Meblo Jogi na čeladi.

“Poskrbeli bomo, da bo Ana lahko razmišljala le o smučanju. Del dogovora o sodelovanju z njo je tudi prenos in bogatitev izkušenj, ki smo si jih v našem podjetju z izdelki za počitek in spanje že nabrali v sodelovanju s športniki - doslej predvsem s kolesarji. S Tadejem Pogačarjem smo začeli sodelovati pred dvema letoma. Izkušnja je odlična in upam, da bo uspešna tudi z Bucikovo,” je po podpisu pogodbe povedal direktor Mebla INT Rok Lozej.

Ana Bucik

alpska smučarka

“ Na pripravah sem veliko naredila, da bi uravnotežila kakovost veleslaloma in slaloma. Upam, da bom tudi zaradi dokaj ugodnih startnih številk v obeh disciplinah izboljšala uvrstitve iz lanske sezone.”

Ana Bucik je ob tej priložnosti dodala: “Ne vem, če je bila katera od vrhunskih smučark že vključena v meritve kakovosti počitka in spanja, kot to načrtujemo skupaj z Meblom INT. V reprezentanci vedno iščemo rezerve na vseh področjih treninga in priprav za tekme. Vsako dodatno znanje in vsak dodaten nasvet bom poskušala kar najbolj izkoristiti. Upam, da mi bo to in siceršnja pomoč podjetja prineslo še boljše načrtovanje vadbe in kakšen korak naprej na tekmah. Vsako bo treba maksimalno izkoristiti, saj zaradi razmer v času pandemije nihče ne ve, kaj se bo med zimo dogajalo. Na pripravah sem veliko naredila, da bi uravnotežila kakovost veleslaloma in slaloma in mislim, da bom tudi zaradi dokaj ugodnih startnih številk med 20 in 30 konkurenčna v obeh disciplinah in da bom nekoliko izboljšala uvrstitve iz lanske sezone.”

Sodelovanje Mebla INT z Ano Bucik veliko pomeni tudi njenemu matičnemu klubu SK Gorica, je poudaril predsednik Goran Miškulin: “Ana je naša blagovna znamka in vzornica mlajšim tekmovalcem. Vsaka pomoč domačega gospodarstva je zato pomembna za prihodnost smučanja na Goriškem, v katerega v otroških kategorijah veliko vlagamo. Naši najboljši tekmovalci imajo za sabo že lepo število dni na ledenikih. Glavnina se jih bo kalila v primorsko notranjskem pokalu, za vsaj tri pa upam, da bodo dosegali lepe rezultate na državni ravni.”

V SK Gorica se že - ob stalnih stikih z NIJZ - pripravljajo na organizacijo tradicionalnega novogoriškega smučarskega sejma. Če bo le mogoče, ga bodo vsaj v prilagojeni obliki izvedli. Sejem s široko in cenovno ugodno ponudbo omogoča finančno lažji vstop v smučanje, klubu pa pred sezono prinaša izredno pomembneprihodke.


Najbolj brano