Še vedno ogromno neznank

Kljub porazu v nedeljskem premiernem obračunu nove sezone slovenskega prvenstva proti ekipi Helios Suns, se lahko v taboru Kopra Primorske počutijo zmagovalno. V zadnjem hipu jim je namreč kljub obilici težav uspelo sestaviti dovolj številčno zasedbo za nastopanje na domači in mednarodni sceni.

Koper Primorska je prvo uradno tekmo v sezoni odigrala s 
trenutno razpoložljivo zasedbo. Za zmage bo potrebna druga 
vsebina. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koper Primorska je prvo uradno tekmo v sezoni odigrala s trenutno razpoložljivo zasedbo. Za zmage bo potrebna druga vsebina. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Že pred tekmo proti domžalskim Soncem je bilo jasno, da bodo varovanci Andreja Žaklja v bistveno podrejenem položaju. Koprska zasedba je zaradi kadrovske podhranjenosti v zadnjih dveh tednih trenirala bolj v slogu uličnih košarkarjev, z igro tri na tri ali v najboljšem primeru štiri na štiri. Do prvega sodniškega meta v prvenstvu se je Žakljev seznam razširil na enajst imen, med katerimi je v prvem napadu za vodstvo z 2:0 zadel eden od številnih novincev Jurij Macura. Nato so pobudo pričakovano prevzeli uigrani Domžalčani, ki so si do konca prvega polčasa priigrali zajetno prednost. Nadaljevanje je prineslo bolj izenačeno predstavo, a se Koprčani kljub učinkoviti predstavi Urbana Durnika in Luke Vončine niso uspeli resneje približati gostom, pri katerih je bil najbolj učinkovit črnogorski center Mihailo Sekulović.

Že jutri zvečer čaka tigre prvenstveni obračun v Šenčurju, v petek pa bo na sporedu prvo gostovanje v ABA ligi pri beograjskem FMP Železniku. Na srečo je koprskemu klubu posvetil žarek upanja v obliki ameriškega kapitala, zato je kmalu pričakovati tudi kakšen nov obraz v slačilnici. Zaželeni so nosilci igre na vseh igralnih položajih, saj trenutno Koprčanom primanjkuje tako kakovosti in izkušenj na zunanjih položajih kot višine in mišic pod obročema. “V sezono smo krenili s pričakovanim porazom. Vendarle je najbolj pomembno, da se je vse skupaj premaknilo iz mrtve točke in smo sploh lahko odigrali tekmo. Pred nami so že novi dvoboji in lahko rečem, da nam razpored nikakor ne gre na roko,” je pojasnil vodja koprske članske zasedbe Goran Jagodnik. Nadeja se, da bodo investitorji kmalu začeli izpolnjevati svoje obljube. “Če bo šlo vse po napovedih, bomo v kratkem dopolnili zasedbo, ki je trenutno zdesetkana. S trenutnim kadrom lahko računamo na sredino prvoligaške lestvice, a imamo v moštvu za slovensko prvenstvo prostora še za vsaj štiri tujce, medtem ko jih v ABA ligi lahko igra še več.” S podobnimi težavami kot Koper Primorska se spopada tudi regionalna liga. V zadnjem hipu so klubi sklenili dogovor, da se bo tekmovanje začelo po začrtanem koledarju, a je neznank še ogromno. “Do torka popoldne naj bi bile usklajene še zadnje zadeve. Na srečo je Srbija po novem na zelenem seznamu, tako da ne bi smeli imeti težav s potjo na petkov obračun v Beograd. Vsaj nekaj,” je kratko povzel Jagodnik.

Koper Primorska : Helios Suns 60:77 (26:42)

Dvorana Bonifika, brez gledalcev sodniki: Pukl, Krajnc (oba Maribor), Palčič (Postojna); četrtine: 17:24, 9:18, 16:19, 18:16).

Koper Primorska: Durnik 16, Rojc 8 (4:1), Kastrati 7 (6:2), Radulović 2, Macura 8, Nemanič 5, Vončina 14 (3:2). Trener: Andrej Žakelj.

Helios Suns: Ferme 8 (2:0), Morina 2, Orel 2, Bratec 7, Oman 13 (3:3), Sekulović 16, Mahkovic 11 (3:3), Vujasinović 2 (4:2), Hirschmann 6, Prepelič 10 (2:2). Trener: Dejan Jakara.

Prosti meti: Koper Primorska 13:5, Helios Suns 14:10.

Met za tri točke: Koper Primorska 23:5 (Vončina 2, Rojc, Kastrati, Nemanič), Helios Suns 23:9 (Oman 2, Sekulović 2, Hirschmann 2, Ferme 2, Bratec).

Osebne napake: Koper Primorska 18, Helios Suns 21.


Najbolj brano