Hladna prekmurska prha

V nedeljskem obračunu 5. kroga prve SNL je Koper na domači Bonifiki prepričljivo klonil proti Muri, ki tako ostaja na vrhu prvenstvene lestvice. Prvi gol so Koprčani prejeli že kar v prvi minuti.

Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije 
izgubili proti Muri z 1:3 (0:2). Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 1:3 (0:2). Foto: Tomaž Primožič/FPA 

KOPER > Gostovanje vodilne Mure zaradi strogih zdravstvenih ukrepov ni napolnilo Bonifike, na katero so gostje prispeli po četrkovem prepričljivem porazu proti nizozemskemu PSV, ki je pomenil tudi njihovo slovo od evropskih zelenic. Ante Šimundža je kljub napornemu ritmu na igrišče od prve minute poslal praktično vse svoje najizkušenejše može, medtem ko je imel njegov stanovski kolega na koprski klopi Miran Srebrnič na voljo ves teden za regeneracijo in uigravanje udarne postave.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Tako Tifoze, ki so prvi sodnikov žvižg pospremili z glasnimi vzkliki “Hočemo zmago!”, kot preostanek občinstva, je že po dobrih 30 sekundah šokiral Kevin Žižek z izjemnim volejem, ob katerem je bil Ivan Vargić nemočen. Koprčani so potrebovali dobrih deset minut, da so ob odločnih in kombinatornih gostih malce zadihali. Že prva resnejša akcija rumeno-modrih je bila zelo nevarna, vendar je vratar Mure Matko Obradović skupaj z vratnico v 13. minuti preprečil izenačenje po strelu Dareta Vršiča. Ideolog koprske igre je bil poražen v dvoboju z Obradovićem tudi sedem minut kasneje. V 35. minuti je njegov strel z glavo zletel za las mimo vrat, ob tem pa se je pritoževal, da ga je eden od gostujočih branilcev nepravilno oviral. Že v naslednjem napadu so nad sodniki bentili še njegovi obrambni soigralci, saj je pri vtekanju Andrije Filipovića na odbitek Luke Bobičanca zastavica prvega pomočnika Jureta Praprotnika ostala spuščena, rutinirani reprezentant Nino Kouter pa je podvojil vodstvo Mure. Gostje so v prvih 45 minutah ob nevidni domači zvezni vrstipovsem prevladovali pri posesti žoge.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Kot da jih hitro prejeti zadetek na začetku tekme ni izučil, so varovanci Mirana Srebrniča tudi drugi polčas odprli povsem brezvoljno. Večji del moštva je nezainteresirano spremljal prvo akcijo Mure, ki je po 90 sekundah in številnih natančnih podajah prek borbenega Andrije Filipovića zadela še tretjič. Da se vzdušje na deževni Bonifiki le ni povsem skazilo, sta v 57. minuti poskrbela prodorni asistent Stefan Stevanović in Nardin Mulahusejnović, ki mu s treh metrov žoge ni bilo težko potisniti prek golove črte.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Omenjeni dvojec je bil med vidnejšimi člani domače zasedbe tudi v naslednjih desetih minutah in vprašanje je, kako bi se obračun zakuhal, če bi Stevanović uspel v 68. minuti s strelom iz desne strani matirati dobro postavljenega Obradovića. A drugega zadetka Koprčani niso dočakali in vodilna zasedba prvenstva se je na dolgo nočno pot domov povsem zasluženo odpravila s tremi točkami v prtljažniku.

* Stadion Bonifika, omejeno število gledalcev, sodniki: Perić, Praprotnik, Vojska.

* Strelci: 0:1 Žižek (1.), 0:2 Kouter (35.), 0:3 Filipović (47.), 1:3 Mulahusejnović (57.).

* Koper: Vargić, Palčič, Cerovec, Žužek, Mišić, Dodlek, Pejić (od 46. Čirjak), Vošnjak (od 34. Stevanović), Balta (od 70. Guberac), Vršič, Mulahusejnović.

* Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar, Kouter (od 90. Štrakl), Filipović (od 72. Marič), Bobičanec (od 90. Maroša), Žižek (od 85. K. Cipot).

* Rumeni karton: Mulahusejnović.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano