V novi številki Primorskih novic preberite

Na oglasni deski izolske in piranske upravne enote že visi nova ponudba o oddaji tako imenovanega županovega oljčnika v zakup. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS je prvotno ponudbo pred dnevi razveljavil zaradi dveh formalnih napak, vendar v novem razpisu vrednosti nasada niso znižali. Od bodočega zakupnika še vedno pričakujejo, da bo izolskemu županu Danilu Markočiču plačal kar 243.719 evrov, čeprav je Markočič že dobil vsaj del kupnine.

Nova skladova ponudba  bo na oglasni deski izolske in piranske  
upravne enote  objavljena do 21. oktobra (na obeh naslovih zato,  
ker se oljčnik razprostira v  obeh občinah). Foto: Tomaž Primožic/FPA
Nova skladova ponudba bo na oglasni deski izolske in piranske upravne enote objavljena do 21. oktobra (na obeh naslovih zato, ker se oljčnik razprostira v obeh občinah). Foto: Tomaž Primožic/FPA

Veljajo za elito drugačna pravila kot za rajo in otroke?

Dobrodelna prireditev, ki jo je v ponedeljek pripravil Olimpijski komite Slovenije, je v javnosti sprožila zgražanje in jezo. Nihče od gostov namreč ni nosil maske, čeprav je ta v zaprtem javnem prostoru obvezna. Niti ministrica za izobraževanje Simona Kustec je ni imela. Dogodek, ki ga je neposredno prenašala RTV Slovenija, je pod drobnogledom inšpektorjev.

Protestno pismo podpisalo skoraj 1300 zaposlenih

Predstavniki zaposlenih v podjetju Mahle so v dveh tednih zbrali skoraj 1300 podpisov delavcev, ki se strinjajo s protestnim pismom zaradi odpuščanja in neodzivnosti vodstva. Tega bodo jutri predali vodstvu podjetja. Družbo bo v četrtek obiskala tudi Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Skei, in se seznanila z razmerami v družbi.

Kaj se dogaja z vodo iz vodarne Močila?

Kako se bo nadaljevala zgodba o oskrbi s pitno vodo Anhovega in tudi Deskel, ki je je sprožil vdor industrijski odplak v vodovod v Anhovem? Za zdaj se ve le, da v tem naselju vode iz pip še ne smejo piti, in da bo morala občina kar pljuniti v roke, da bo drugače. Toda med tem ko županja pravi, da so se v Kanalu lotili dela, v društvu Eko Anhovo menijo, da se problem poglablja.

Zaradi covida-19 banka odprta le do 15. ure

Poslovalnica Centrala Nove KBM na Kidričevi ulici je od začetka tega tedna strankam od ponedeljka do petka do nadaljnjega na voljo med 8. in 15. uro in ne več do 17. ure. Za tak korak so se v banki odločili zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa.

Rešili bi kužno znamenje

Kužno znamenje iz 15. stoletja, ki ob cesti skozi Volče sodi med najlepše v Sloveniji, propada. KS išče način, da bi ga ohranili. Na občino in zavod za varstvo kulturne dediščine bodo naslovili pobudo za ponovno odprtje projekta reševanja gotskega spomenika v spomin žrtvam kuge. Predlagajo tripartitno pogodbo za financiranje.

V Pivki perutninarstvo za zdaj brez novih okužb

“Mislim, da nam je uspelo preprečiti nadaljnje širjenje okužb. Ta teden je slika bolj optimistična, novi okuženi se ne pojavljajo,” je povedal predsednik uprave Pivke perutninarstvo Janez Rebec. Z aktualnimi razmerami na Pivškem in Postojnskem se je danes seznanil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Sladka Istra drugačna, a vseeno sladka

Tradicionalna prireditev Sladka Istra, ki je lani v Koper privabila približno 50.000 sladkosnedih obiskovalcev, je letos dobila korona preobleko. Po prvotnih načrtih bi morala potekati ta konec tedna, a so festival prelevili v Teden Sladke Istre. Sladki meniji so na voljo v 11 restavracijah, gostilnah in kavarnah v istrskih mestih in zaledju.

Zaradi kraj s plovil bo deset mesecev v zaporu

Na koprskem okrajnem sodišču so pred kratkim na zaporno kazen obsodili 45-letnega državljana Litve, ki je julija v nekaj dneh z različnih plovil ukradel več izvenkrmnih motorjev. Policisti so skrivališče motorjev našli v gozdu v bližini Divače.

Kresnikova nagrajenka Veronika Simoniti ob morju spet z Ivano pred morjem

Človek težko verjame, kako bogata in večplastna zgodba je lahko v tako kratkem romanu, je pred letom v koprskem Domu knjige ugotavljala prevajalka Breda Biščak, ki je tedaj vodila prvo predstavitev romana Ivana pred morjem. Veronika Simoniti se je prejšnji teden v Istro, kjer se godi pomemben del zgodbe o treh generacijah žensk, vrnila kot kresnikova nagrajenka, gostja Pogovora o branju na Vrtu knjige.

Sponzor KK Primorska iz Dallasa?

V soboto se začenja tekmovanje v slovenskih košarkarskih ligah, največ zanimanja pa kajpak zbuja vprašanje, v kakšni postavi bo Koper Primorska v nedeljo dočakala Helios Suns.


Najbolj brano