Kolesar se je huje poškodoval

Včeraj ob 10.56 so policisti obravnavali prometno nesrečo pri Ankaranu. 66-letnik iz okolice Kopra je vozil kolo od Ankarana proti Kopru, ko je 45-letni voznik avtomobila iz okolice Portoroža pripeljal nasproti čez most. Ta ni upošteval prometne signalizacije in čelno trčil v kolesarja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Vozniku avtomobila je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen hitri test pa je bil pozitiven na amfetamine. Poleg tega je voznik vozil z veljavnim ukrepom prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Vozilo so mu zasegli. Iz izolske bolnišnice so sporočili, da je kolesar huje poškodovan.

Vozil se je brez čelade

Včeraj ob 10.37 je na Kolodvorski v Kopru 72-letna voznica avtomobila pri glavni avtobusni postaji v bližini prehoda za pešce trčila v enako starega voznika mopeda iz Kopra. Ta je padel in se poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico. Ker ni uporabljal varnostne čelade in je peljal po površini, ki ni namenjena za vožnjo vozil te kategorije, so mu policisti izdali plačilni nalog.

Našel ukraden skuter

Na Partizanski ulici v Kopru je včeraj lastnik našel skuter, ki so mu ga 1. septembra ukradli. Skuter je prevzel, policisti zbirajo informacije.

Lažno izpolnjena listina

Na mejnem prehodu Jelšane so na vstopu v Slovenijo obravnavali 30-letnega državljana Hrvaške, voznika tovornega vozila, ki je imel lažno izpolnjeno CRM listino, da bi zakril dejansko destinacijo prevoza v Italijo. Sledi mu kazenska ovadba.

Iz šole odnesel računalnika

Iz osnovne šole v Marezigah je nekdo ukradel dva prenosna računalnika. Škode je za 1200 evrov.

Trčila med prehitevanjem

Včeraj ob 15.16 je na cesti med Postojno in Pivko vozil 38-letni voznik avtomobila, za njim pa 45-letni voznik mopeda. V križišču za Gradec se je voznik avta ustavil, ker se je pred njim že ustavilo kombinirano vozilo. V tem trenutku je voznik mopeda čez polno črto začel prehitevati avto. Ko je bil voznik mopeda že ob avtu, je tudi ta zapeljal v levo čez polno črto, da bi obvozil kombi, in trčil v mopedista, ki ga je že prehiteval. V trčenju se je voznik mopeda laže poškodoval in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Mopedistu in vozniku avtomobila so policisti izdali plačilni nalog. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 16.38.

Izpred trgovine ukradli električno kolo

Včeraj popoldne je nekdo izpred trgovine na Ankaranski ulici v Kopru ukradel zaklenjeno električno kolo znamke MI5 Easy bike, vredno 1800 evrov.

Preizkus alkoholiziranosti je odklonil

Včeraj ob 18. uri so policisti v Ankaranu ustavili 72-letnega voznika avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Moped so mu zasegli

Danes zjutraj so 54-letniku v Kopru zasegli moped, ker se je na tehničnem pregledu pokazalo, da ne ustreza tehničnim karakteristikam.


Najbolj brano