Trčil in pobegnil, kazen tudi za lastnico poškodovanega avtomobila

Danes nekaj minut čez polnoč je 29-letni Pirančan peljal avto po stari strunjanski cesti od Strunjana proti Belokriški. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je trčil v nepravilno parkiran avtomobil, last 35-letne domačinke. Povzročitelja so izsledili nad Bernardinom. Policisti so ugotovili, da je pri trku zaradi neuporabe varnostnega pasu z glavo udaril v volan in se poškodoval. Alkotest mu je pokazal 0,50 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izdali so mu plačilni nalog. Tudi lastnici napačno parkiranega vozila so policisti izdali plačilni nalog.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Na Fernetičih so policisti 35-letni Romunki zasegli vozilo range rover zaradi suma, da je ukradeno. Na vozilu je bila identifikacijska nalepka, za katero je obstajal sum, da je ponarejena. Ugotovili so, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji. Voznico bodo kazensko ovadili zaradi prikrivanja in ponarejanja listin.

Našla ukraden skuter

Občanka je obvestila policiste, da je na Ulici agrarne reforme v Kopru že nekaj dni zapuščen skuter piaggio zip liberty 125. Po evidencah je vozilo beleženo kot ukradeno lastniku iz Kopra. Ta je vozilo že prevzel.

Prehitremu vozniku vzeli izpit

V petek ob 12. uri so na Vanganelski cesti v Kopru merili hitrost. 35-letnemu vozniku, ki je skozi naselje (splošna omejitev 50 km/h) peljal kar 107 km/h, so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Vlomili v lokala

V Izoli so vlomili v lokal in iz blagajne ukradli drobiž, vlomili so tudi v lokal v Kopru, iz katerega so prav tako ukradli gotovino.

Napihala in ostala brez izpita

V petek zgodaj popoldne so pri Ankaranu ustavili 39-letno voznico avtomobila, ki je pijana pričela razgrajati in kričati. Napihala je 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Predelan moped zasegli

V Izoli so 16-letniku zasegli moped, ker presega konstrukcijske lastnosti vozila (62 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Vozila pijana

Na Serminu so v petek popoldne 45-letno voznico avtomobila iz okolice Domžal preizkusili z alkotestom, ki ji je pokazal 1,09 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje so ji odvzeli, sledi obdolžilni predlog.

Voznik tovornjaka s ponarejeno listino o tovoru

Na mejnem prehodu Starod, na izstopu iz države, so policisti v petek popoldne obravnavali 49-letnega Hrvata, voznika tovornega vozila, s ponarejeno CMR - listina o tovoru. Izpolnjena je bila z lažno vsebino, da bi lahko vozil po cesti G1-7 Starod - Krvavi Potok. S tem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila CPP (omejitev prometa - lokalni promet). Sledi mu kazenska ovadba za ponarejanje ali uničenje poslovnih listin.

Vlomil v hišo in požel konopljo

Nekdo je vlomil v hišo v Sv. Petru. Ukradel je več kosov zlatnine in gotovino iz sefa, hkrati pa je tudi požel 400 sadik industrijske konoplje (prijavljen nasad), posajene za hišo.

Motorist padel in se poškodoval

V petek zvečer je 19-letnik z motornim kolesom gilera runner vozil po Ljubljanski cesti proti Ferrarski, kjer je izgubil oblast nad motorjem in padel na otok med smernima voziščema. Pri tem si je izpahnil levo zapestje in poškodoval ustnico. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Odredili so mu strokovni pregled in po prejetju izvida sledi plačilni nalog. Po prvih podatkih je laže poškodovan.

Najstniki poškodovali klopi, drevo in stopnice barke

V soboto ponoči so policisti prejeli obvestilo, da po plaži v Portorožu hodi skupina fantov, ki lomijo drevesa, razbijajo klopi in stvari mečejo v morje. Policisti so jih izsledili in identificirali tri Ljubljančane, stare 16 let. Poškodovali so tri klopi, drevo in stopnice barke. Po pridobitvi pisne prijave jim sledi kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

Bivšemu dekletu poškodoval avto

Ponoči je v Kopru 27-letnik vozil za bivšim dekletom, vse dokler dekle ni parkiralo. Prišel je do njenega vozila, ga brcal in razbil vrata. Sledi mu kazenska ovadba.

Razgrajal v lokalu

V soboto ob 4. uri je v piranskem lokalu razgrajal moški, medtem ko so čistili lokal. Pijan 42-letnik se ni umiril niti po prihodu policistov. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

V Portorožu je v soboto zgodaj zjutraj napihal 36-letni Koprčan, voznik avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Rotvajler pokončal psa prijaviteljev

V soboto zjutraj je v Strunjanu psa prijaviteljev pred njihovo hišo napadel neznani pes pasme rotvajler in psa pokončal. Lastniki so se iz strahu zatekli v hišo. Policisti so izsledili lastnika, 29-letnega Pirančana, ki mu sledi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali. Obvestili so tudi veterinarsko inšpekcijo.

Mercedes izginil iz garaže

Policisti so prejeli prijavo, da so v zadnjih dveh dnevih državljanu Hrvaške v Sečovljah iz garaže ukradli osebni avto znamke mercedes G, registrskih številk OLDS75 (D), vreden 100.000 evrov.

Pri Rexu padel s skuterjem

Na obalni cesti pri Rexu je v soboto dopoldne padel 74-letni Koprčan, ki je vozil piaggio zip. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico, odredili so mu strokovni pregled. Vozil je neregistriran moped, ni uporabljal zaščitne čelade, vozil je preblizu desnemu robu vozišča.

Ukradli gumenjak

V Ankaranu je nekdo ukradel manjši čoln gumenjak (2,9 m) znamke hunway, tip honda, brez motorja, ki je bil privezan za bojo. Vreden je 400 evrov.

Z vozila ukradli kolo

V Kopru pri tržnici je nekdo v soboto med 16.50 in 18.15 na parkiranem vozilu poškodoval nosilec koles ukradel kolo črne barve, znamke giant, vredno 800 evrov.

Jedel, pil in odšel brez plačila

V soboto zvečer je v eni od piranskih gostiln moški naročil hrano in pijačo, jo pojedel in popil, ko pa bi moral plačati, je odšel brez plačila. Zaposlena je stekla za njim, ga po kratki razdalji dohitela in ga zadržala. Pri tem je opazila, da mu je med tekom iz žepa padla osebna izkaznica, in jo je pobrala. Ko je neznancu rekla, naj plača račun, se je strinjal, nakar je odšla v lokal in rekla, da bo poklicala policijo, moški pa je takrat zbežal. 46-letniku iz Portoroža sledi kazenska ovadba.

Pijače ni hotel plačati

V koprskem lokalu je v soboto zvečer 65-letni Izolan preveč spil in ni hotel plačati pijače. Namesto tega je kričal in žalil zaposlene. Po prihodu policistov na kraj se je najprej umiril, potem pa želel kraj kar zapustiti. Zanj so uporabili prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

Voznik pozitiven na kanabis

Na mejnem prehodu Starod so policisti v soboto zvečer opravili hitri test za 33-letnega voznika. Italijan je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled pa je odklonil. Pri 32-letnem Italinanu, sopotniku v vozilu, so našli še 18,3 grama hašiša. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Vozil, a ne bi smel

V nedeljo ponoči so v Kopru zasegli osebni avto 28-letnemu vozniku s Koroške, ker je vozil v času ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Pijana za volanom

V Izoli je v nedeljo zjutraj napihala 45-letna Vrhničanka. Alkotest ji je pokazal 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Z rezultatom preizkusa se ni strinjala, zapisnik pa je podpisala. Strokovni pregled je odklonila. Odredili so ji pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ukradli so jima e-kolo in gorsko kolo

Pri tržnici v Kopru je v nedeljo dopoldne državljanki Nemčije nekdo ukradel zaklenjeno žensko e-kolo, znamke KTM, črno-oranžne barve, vredno 3500 evrov.

Prav tako s parkirišča pri tržnici je nekdo s strehe avtomobila Nemcu ukradel moško gorsko kolo cube, svetlo modre barve, vredno 1600 evrov.

Motorist padel in si zlomil koleni

Na stari cesti Senožeče - Razdrto je v nedeljo ob 13.09 zaradi neprilagojene hitrosti padel 43-letni motorist iz Šoštanja. Huje poškodovanega (zlomljeni obe koleni) so odpeljali v izolsko bolnišnico. Cesta je bila ponovno izmenično enosmerno odprta ob 14.39, popolnoma sproščen promet pa ob 15.19.

Kolo izginilo iz kolesarnice

V Pivki je nekdo iz kolesarnice ukradel kolo znamke BitWin, vredno 500 evrov.

Ukradli zaklenjeno električno kolo

Na Belokriški cesti v Portorožu je nekdo ukradel zaklenjeno električno kolo znamke merida, kovinsko modre barve, vredno 2500 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 38 oseb. 20 so jih vrnili italijanski varnostni organi, in sicer osem državljanov Bangladeša, enajst Afganistancev in enega Alžirca.

Bistriški policisti so obravnavali 16 oseb, policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper devet, koprski osem in kozinski policisti pet oseb.

Za kazniva dejanja so obravnavali tri osebe, in sicer dva Rusa in enega državljana Bangladeša, vse kot vodiče pri prevozu 13 državljanov Bangladeša, ki so jih prijeli v petek zjutraj pri Šembijah. Vsi postopki še potekajo.

Policisti so obravnavali 21 državljanov Bangladeša, deset Afganistancev, štiri Pakistance, dva Alžirca in enega državljana Kosova.


Najbolj brano