Od Kmetijske tržnice v soboto le Traktorijada

Razmere ob novem koronavirusu bodo letos odnesle tudi tradicionalno Kmetijsko tržnico, ki jo sicer že vrsto let prirejajo v Ilirski Bistrici, in bi morala potekati to soboto.

Na lanski kmetijski tržnici se je predstavilo 60 ponudnikov. Letos 
tržnice zaradi korone ne bo. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Na lanski kmetijski tržnici se je predstavilo 60 ponudnikov. Letos tržnice zaradi korone ne bo. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Na tržnici so se običajno predstavili domači pridelovalci in predelovalci kmetijskih izdelkov, v okviru tržnice pa so pripravili tudi več posvetov, namenjenih strokovni in širši javnosti, na katerih so pretresali aktualne razmere s področja kmetijstva in z njim povezanimi panogami. Lani je bila tako rdeča nit tržnice povezovanje kmetijstva, turizma in gastronomije, na sejmu pa se je predstavilo več kot 60 ponudnikov domačih dobrot, turističnih kmetij in rokodelskih izdelkov.

Ponudnikov in posvetov zaradi epidemioloških ukrepov letos ne bo.

Bo pa v soboto vseeno potekala Traktorijada 2020, ki je bila običajno del sejemske prireditve. Traktorijada se bo pričela ob 14. uri, potekala bo pred Šport barom na Bazoviški ulici v Ilirski Bistrici. Ker gre za srečanje lastnikov traktorjev in kmetijskih strojev, organizator Strojni krožek Burja ne pričakuje posebnih težav pri srečevanju udeležencev, v vsakem primeru pa bo prireditev potekala v skladu s priporočili NIJZ za udeležbo na skupinskih prireditvah. LAS med Snežnikom in Nanosom bo na prireditvi sodeloval s promocijsko stojnico.


Najbolj brano