V novi številki Primorskih novic preberite

Predstavljajte si, da bi nekdo vsak dan na vaš vrt skozi okno avtomobila odvrgel pločevinko. Ali pa, da bi vsako jutro okrog vašega doma zaudarjalo po smeteh, da bi zaudarjala celo voda iz vaše pipe. Vse to se dogaja v Posočju in zato je bil v soboto tam protest. Na protestnem pohodu se je zbralo približno 400 ljudi.

Akcija z Naravo ob  Sočo je vključevala različne  športne in 
okoljevarstvene  aktivnosti po toku reke Soče  od izvira v Trenti do 
Anho vega. Foto: Veja Eva Vovk
Akcija z Naravo ob Sočo je vključevala različne športne in okoljevarstvene aktivnosti po toku reke Soče od izvira v Trenti do Anho vega. Foto: Veja Eva Vovk

Valter Bonča o presenetljivem razpletu Toura

Razplet dirke po Franciji je z zanimanjem spremljal tudi prvi primorski kolesarski profesionalec, dvakratni olimpijec in trikratni udeleženec italijanskega Gira ter kandidat za Tour, Valter Bonča iz Črnega Vrha nad Idrijo.

V Pivki Delamaris potrjenih še 32 novih okužb

Po petkovem preventivnem testiranju 250 zaposlenih iz skupine Pivka-Delamaris so izvidi pokazali, da je na novo okuženih še 32 delavcev. V skupini je tako potrjenih skupaj 78 okužb med zaposlenimi. Zaradi okužb in karantene je z dela odsotnih 113 zaposlenih.

Domačinu ni bilo več pomoči

V petek zvečer se je v Pradah zgodila tragična nesreča. Mladi voznik je trčil v 67-letnega pešca, ki je zaradi hudih poškodb po trku umrl. Policisti okoliščine hude nesreče še preiskujejo.

Po petkovem divjanju ognja si želijo dežja

Na požarišču gozdnega požara nad Dolgo Poljano, ki ga je v petek 160 gasilcem uspelo omejiti in spraviti pod nadzor, se je za gasilce v soboto ob močni burji nadaljevalo težko delo. Požarna straža je ostala na terenu tudi včeraj, tako bo do prvih močnejših padavin.

Prenova stavbe na Glavnem trgu ustavljena

Občina Vipava je konec avgusta začela prenovo stavbe na Glavnem trgu, a je “prehitela” pravila iz kulturnovarstvenih pogojev zavoda za varstvo kulturne dediščine. Ta je dela ustavil.

Marina Hrs ostaja

Kot vse kaže, bo Mestno knjižnico Izola tudi v novem petletnem mandatu vodila Marina Hrs, ki na direktorskem stolu sedi že 30 let. Na razpis se je prijavila edina.

Klif se kruši

Iz Krajinskega parka Strunjan kopalce opozarjajo, da je v Zalivu sv. Križa ali Mesečevem zalivu nastalo nekaj odsekov, kjer se klif močno kruši.

Prva garažna razprodaja

Garažna razprodaja, ki jo je v središču mesta v soboto pripravilo MDPM za Goriško, je oživila sicer puščobno ploščad.

Mola ne vabi le na ribičijo

Ribiči in drugi ljubitelji neokrnjene narave bodo poslej po jezeru Mola lahko pluli s kanuji ali s svojimi plovili v vodo dostopali z novega pomola.

Dars vabi snovalce e-vinjete

Do 4. novembra imajo strokovnjaki za elektronske sisteme čas, da ustvarijo in Darsu ponudijo sistem nove elektronske vinjete, ki bo nadomestila dvanajst let stare nalepke na steklih.

Bogat 25. festival Jazz Cerkno

Po letu 1996, ko so mladi cerkljanski entuziasti začeli z Jazzom v maju, je minuli četrtek 25. festival Jazz Cerkno prvič mogočno zazvenel ob jesenskem mlaju z Big Bandom RTV in bobnajočim čelistom Kristjanom Krajnčanom.

Izolska drama s srečnim koncem

Izolski rokometaši so se po pravem trilerju na koncu dvoboja s Slovanom razveselili prve zmage v novi sezoni, medtem ko je Koprčane v gosteh pokopal slabši drugi polčas.


Najbolj brano