Tudi danes na požarišču več kot 60 gasilcev

Na požarišču včerajšnjega gozdnega požara nad Dolgo Poljano, ki ga je 160 gasilcem včeraj uspelo omejiti in spraviti pod nadzor, se je čez noč in danes ob močni burji za gasilce nadaljevalo težko delo.

Na požarišču včerajšnjega gozdnega požara nad Dolgo Poljano, ki 
ga je  160 gasilcem  včeraj  uspelo omejiti in spraviti pod nadzor, se 
je čez noč in danes ob močni burji za gasilce nadaljevalo težko 
delo. Foto: Alenka Tratnik
Na požarišču včerajšnjega gozdnega požara nad Dolgo Poljano, ki ga je 160 gasilcem včeraj uspelo omejiti in spraviti pod nadzor, se je čez noč in danes ob močni burji za gasilce nadaljevalo težko delo. Foto: Alenka Tratnik

DOLGA POLJANA > Več kot 60 gasilcev sodeluje v požarni straži in v preventivnih obhodih še posebej nadzoruje robove požarišča, da se morebiti ne razplamtijo novi ognjeni zublji, ki so doslej uničili približno osem hektarov mešanega gozda in podrasti tik za vasjo. Danes čez dan je gasilcem na pomoč znova prišel tudi helikopter Slovenske vojske, ki je močil teren. Kot je pojasnil direktor GRC Ajdovščina Blaž Mlečnik, bodo zaradi suše in burje aktivno požarno stražo opravljali do prvega močnejšega dežja, saj tli globoko v tleh. “Zmaga še ni v naših rokah, toda gasilci so res opravili veliko delo in vsi krajani smo jim izredno hvaležni. Zaradi njihove izjemne požrtvovalnosti in profesionalnosti smo šli z olajšanjem v današnji dan. Hvala tudi občinskemu štabu civilne zaščite, Slovenski vojski in vsem službam, ki so sodelovale v intervenciji,” je v imenu krajanov povedal predsednik sveta KS Dolga Poljana Marjan Curk.


Najbolj brano