V Sloveniji včeraj potrdili rekordnih 137 okužb

Včeraj so ob 3557 testih potrdili 137 okužb z novim koronavirusom, kar je največji dnevni prirast okužb od pomladnega prvega vala pandemije. Štirje bolniki so včeraj umrli. V Pivki in Ilirski Bistrici so včeraj odkrili po tri nove okužbe.

 Foto: Rosana Rijavec/STA
Foto: Rosana Rijavec/STA

LJUBLJANA > Okužbo so v četrtek potrdili v več kot 60 občinah, največ, 37, so jih zabeležili v Ljubljani, kjer je trenutno 232 aktivnih okužb. Po pet so jih v četrtek potrdili v Kranju in Kamniku, v Mariboru in Šmarju pri Jelšah po štiri, po tri primere okužb so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Pivka, Domžale, Ilirska Bistrica, Trbovlje in Slovenj Gradec. V ostalih občinah so potrdili po dve ali eno okužbo.

Podatki Sledilnika za covid-19 tudi kažejo, da je bilo v četrtek med zaposlenimi v zdravstvu potrjenih 18 okužb, med zaposlenimi v domovih za starejše dve in devet med oskrbovanci domov.

Trenutno je po podatkih Sledilnika za covid-19 aktivno okuženih 1116 ljudi. Intenzivno zdravljenje potrebuje enajst bolnikov s covidom-19, štirje bolniki so umrli.


Najbolj brano