V novi številki Primorskih novic preberite

Piranski svetniki so v četrtek presenetljivo legalizirali nekoliko preveliko hišo in vkopano garažo Lorisa Požarja v Portorožu. Pri tem je prišlo do nenavadne koalicije, saj je župan Đenio Zadković predlagal zavrnitev postopka lokacijske preveritve, s katerim se odpirajo vrata legalizaciji objekta, a ga je razširjena koalicija GZOP, Socialnih demokratov in pridruženih članov povozila.

Piranski svetniki so nasprotovali mnenju župana in legalizirali 
gradnjo Lorisa Požarja. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Piranski svetniki so nasprotovali mnenju župana in legalizirali gradnjo Lorisa Požarja. Foto: Zdravko Primožič/FPA

“Bilo je kot sodni dan”

Dolga Poljana je bila v petek opoldne zavita v gosto dimno zaveso. Na požarišču sredinega požara nad vasjo je malo po 10. uri spet zagorelo, požar se je z burjo hitro širil proti hišam. “Bilo je kot sodni dan,” je povedala domačinka Jožka Lemut.

Cimos namerava odpustiti 50 delavcev iz tovarne v Senožečah

Cimos zaradi posledic koronakrize napoveduje, da bo ukinil proizvodnjo na lokaciji v Mariboru, v tovarni v Senožečah, kjer naročila sicer postopoma naraščajo, pa naj bi odpustili približno 50 delavcev.

Stanovanja bodo dobili z žrebom

Stanovanjski sklad bo do konca meseca objavil razpis za osem stanovanj v Prvačini.

V Pivki perutninarstvo bodo testirali do 310 delavcev

V skupini Pivka-Delamaris, kjer so do petka okužbo s covidom-19 potrdili pri 46 zaposlenih, še 25 pa jih je v karanteni, si prizadevajo, da bi val okužb kar najhitreje ustavili.

Covid ambulante zaradi države kopičijo izgubo

V covid ambulantah vsak dan več testiranj. Kdo bo to delo in material plačal?

Prostora za šolarje dovolj vsaj za deset let

Prizidek OŠ Antona Globočnika rešil prostorsko stisko obeh osnovnih šol v mestu.

Sobota

- Koprska drevesa so pričevalci časa

- Na 107. dirki po Franciji Primož Roglič in Tadej Pogačar pišeta imenitne kolesarske zgodbe

- Jan Štefić domišljijo preliva na papir in v lonec

Nepričakovan preobrat v zadevi Beltinci

Po obsodilni sodbi v zadevi Beltinci in razveljavitvi na višjem sodišču je za preobrat v tej zgodbi poskrbel Robert Graj, ki je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde. S tem je presenetil tudi nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja in soobtoženega Milana Pučka.

Po trenerski še igralske okrepitve?

Nogometaše Gorice v nedeljo čaka prvenstvena tekma proti Muri, a glavna včerajšnja novica je bila vezana na imenovanje novega trenerja. Krmilo bo prevzel Srb Gordan Petrić, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Pohlenove male mojstrovine iz rodne Istre

Ležeča ženska, sedeča žena, plavalka, bik, konjenik ... V atriju ljubljanskih Križank, med Križevniško cerkvijo in vhodom v prostore Festivala Ljubljana, se izteka razstava malih plastik istrskega kiparja Jožeta Pohlena, ob 15. obletnici njegove smrti na ogled postavljena v okviru 68. Festivala Ljubljana.


Najbolj brano