Izzivov na področju mladih ne manjka

V Ajdovščini bosta danes in jutri regijska konferenca in festival podjetnosti, ki sta namenjena razvoju kompetenc in krepitvi podpornega okolja za lažje vključevanje mladih na trg dela.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina jutri organizira regijsko konferenco Vstop mladih na trg dela. O konkretnih predlogih, ukrepih in idejah, kako naj šole, podporne inštitucije in zaposlovalci odgovorijo na izzive in razvijajo ustrezno podporno okolje, bodo na konferenci govorili vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Ajdovščina Katarina Ambrožič, podjetnik Ivo Boscarol, direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh, koordinatorica aktivne politike zaposlovanja Mojca Kušnjerek, direktor Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina Marko Rondič in študentka magistrskega programa mikrobiologije Melita Semič.

Kot je povedala strokovna sodelavka inštituta Barbara Pfeifer, je konferenca uvod v projekt Fair Employment - Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih, s katerim želijo mladim omogočiti trajnejše vključevanje na trg dela. “Med drugim bo inštitut oktobra 15 mladih iskalcev zaposlitve vključil v usposabljanja, kjer bodo lahko nadgradili svoja znanja in kompetence ter s tem povečali možnosti zaposlitve,” je pojasnila Pfeiferjeva. Program sofinancirata Evropski socialni sklad in država.

Regijska razvojna agencija Rod pa v okviru projekta Spodbujanje ustvarjalnega in inovativnega razmišljanja med mladimi - Mlin, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, jutri in v soboto prireja Festival podjetnosti Vipavska dolina. Starše osnovnošolcev jutri od 17. ure dalje vabijo na predavanji Blaža Zupana in Nastje Mulej o razvoju kompetenc podjetnosti in pomenu razmišljanja z lastno glavo, v sobotni delavnici za dijake in študente pa bo ajdovski podjetnik Matic Batagelj predstavil pomen oblikovanja blagovnih znamk in strategij. V okviru projekta bodo v prihodnjih mesecih mladim ponudili tudi druga usposabljanja in delavnice.


Najbolj brano