V Kinemaxu bodo predstavili kandidaturo

V Hiši filma v Gorici bo nocoj predstavitev kandidature za Evropsko prestolnico kulture. Svoje bo med drugim povedala mednarodna komisija, ki izbira idejno rešitev za Trg Evrope. V kinu, ki se vse bolj obrača k slovenskemu občinstvu, bosta kmalu na sporedu še dva sodobna slovenska filma.

Prizor iz zadnjega promocijskega filma GO! 2025 s smučarko Ano 
Bucik.
Prizor iz zadnjega promocijskega filma GO! 2025 s smučarko Ano Bucik. 

GORICA > Nocoj ob 20. uri bodo v prvem delu kandidaturo predstavili skozi pogovore in razmišljanja. Tomaž Kancler in Luciano Lazzari, koordinatorja mednarodnega natečaja za Trg Evrope ter predsednik mednarodne žirije, priznani avstrijski arhitekt Roger Riewe. Podjetnica Antonella Pacorig, mladi režiser Mattia Vecchi in kulinarični mojster Federico De Luca bodo razmišljali o priložnostih, ki jih EPK prinaša na področju kulture in podjetništva. Potek kandidature bosta predstavila umetniška vodja Neda Rusjan Bric in koordinator za dejavnosti v Gorici Lorenzo De Sabbata z inštituta ISIG. V drugem delu bodo na ogled filmi, ki so v produkciji skupine GO! 2025 nastali v času epidemije.

Kot je sporočil vodja Kinemaxa, Giuseppe Longo, bodo v naslednjem obdobju v dvorani zavrteli dva sodobna slovenska filma. Zgodbe iz kostanjevih gozdov Gregorja Božiča bodo na sporedu med 14. in 16. septembrom. Napovedujejo pa še projekcijo filma Ivan režiserja Janeza Burgerja. Filmi bodo predvajani v slovenskem jeziku z italijanskimi podnapisi.


Najbolj brano