Udaren uvod Pivčank

Prvoligaško balinarsko tekmovanje so najbolj odločno odprle Pivčanke, ki bodo očitno napadale sam vrh lestvice.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

PIVKA > Čeprav so gostje iz Deskel v nekaterih disciplinah resno zapretile zasedbi pivškega Oro Meta, je bilo v soboto dopoldne jasno, da zmaga okrepljeni domači zasedbi z vrsto reprezentantk iz razširjenega seznama preprosto ne more uiti. Tadeja Petrič, Ana Pevec, Samanta Abram Štunf in soigralke so potrdile vlogo favoritinj za najvišja mesta, zahtevnejši obračuni pa bodo na sporedu v prihodnjih krogih. Med primorskimi ženskimi prvoligaši so se prvega para točk veselile še Idrijčanke. Že prvi krog nove sezone je prinesel obračun najboljših ženskih zasedb minule sezone. Branilke naslova iz Ljubljane so na sobotnem gostovanju v Kobjeglavi odlično začele in si priigrale visoko prednost, ki jo oslabljene domačinke v končnici tekme niso uspele izničiti.

V moški prvi ligi so lanski prvoligaši iz Košane slavili na težkem gostovanju v Logatcu. Drugoligaški krst se je posrečil kuteževskemu Kozleku, ki je na Notranjskem zaostajal že z 0:8, a so izkušeni Gregor Moličnik, David in Igor Šircelj, Tomaž Šestan in druščina uprizorili popoln preobrat.

Prva liga, članice, 1. krog - Agrochem Hrast : Krim 10:14, Kolektor Idrija : Milje 13:11, Pivka Oro Met : Deskle 24:0, Šiška : Bistrica pri Tržiču 8:16.

Prva liga, člani, 1. krog - Logatec : Košana 10:12, Jadran Izola : Mengeš Rakoll 8:14, Center Kranj : Čirče Van Den 11:11, Orlek Oro Met : Gradna Gik 14:8, Sloga : Planina Kranj 9:13, Cesta prosta.

2. liga zahod, 1. krog - Jadran HK : Tabor Ozeljan 16:6, Cerkniško jezero : Kozlek 8:14, Katarina : Kolektor Idrija 10:12, Goriška brda : Pliskovica 15:7, Nanos : Planina Ajdovščina 11:11, Videm Košana prosta.


Najbolj brano