Na progi mladi vseh generacij

Športno društvo Postojna teče je konec tedna priredilo že šesti dobrodelni Postojnski tek. Na najdaljši deset kilometrski progi sta zmagala Gorenjca Andrej Mikelj in Nuša Mali. Domačin Andrej Lindič je bil četrti.

Andrej Mikelj (v modrem)  je  na 10 km strl odpor  Mirka Janjatovića 
(rumeni) in Mateja Jurančiča (beli). Postojnčan Andrej Lindič (za 
vodilno trojico) je bil tudi na koncu četrti. Foto: Matevž Kovačič
Andrej Mikelj (v modrem) je na 10 km strl odpor Mirka Janjatovića (rumeni) in Mateja Jurančiča (beli). Postojnčan Andrej Lindič (za vodilno trojico) je bil tudi na koncu četrti. Foto: Matevž Kovačič

POSTOJNA > Na zadnjo avgustovsko soboto je ŠD Postojna teče v okviru festivala Zmaj 'ma mlade ob podpori Občine Postojna priredilo šesti dobrodelni Postojnski tek, ki je prvič štel tudi za notranjski pokal. Kljub omejitvam in pomislekom v času pandemije je prireditev privabila 200 udeležencev skoraj vseh generacij, starih od 8 do 77 let. Zanje je skrbelo več kot 20 tekaških prostovoljcev, dodatne pa je prispevalo še mestno gasilsko društvo. Glavni pokrovitelj, Generali zavarovalnica, in še vrsta manjših pokroviteljev so poskrbeli, da bodo tudi letos prireditelji lahko z zbranim denarjem po svojih močeh pomagali ljudem v materialni stiski na Postojnskem.

Odraslim sta bili na voljo dokaj razgibani progi na pet in deset kilometrov - prva s 120, druga s 190 metri višinske razlike. Po kombinaciji cestnega in gorskega teka z zaključnim delom v starem mestnem jedru so zmagovalci popravili vse lanske rekorde.

Desetkilometrsko progo je prvi pretekel Gorenjec Andrej Mikelj iz Stražišča. Spustil se je pod mejo 40 minut (39,16). Stopničke za najboljše je s četrtim mestom le za las zgrešil član ŠD Postojna teče Andrej Lindič (41.20),

V ženski konkurenci je slavila domžalska gorsko tekaška reprezentantka Nuša Mali (42,17). Tudi med dekleti je najboljša Primorka, Pivčanka Rebeka Petrovčič (48,51) ostala tik pod stopničkami.

Na krajši progi so se Postojnčani veselili zmage domačina in predstavnika društva - organizatorja Jerneja Žnidaršiča (20,02), Pivčani pa drugega mesta Tjaža Dolgana (21,15). Med dekleti je slavila Vipavka Špela Ferjančič (28,28) pred Pivčanko Zdravko Penko (29,34).

Sezona ravninskih tekov na Primorskem se bo - če ne bo novih omejitev zaradi pandemije - nadaljevala 19. septembra s tekmo za otroške kategorije v Cerknem, ki jo prireja tamkajšnja osnovna šola. Naslednji primorski pokalni tek za vse kategorije bo 26. septembra v Ankaranu. Prijave in informacije: Domen Rant, tel. 041 637 585.


Najbolj brano