V Benetke namesto C. Puiuja prihaja M. Dillon

Organizatorji 77. mednarodnega filmskega festivala v Benetkah so sporočili, da bo po novem član festivalske žirije ameriški igralec Matt Dillon (na fotografiji). Kot so pojasnili, bo v žiriji nadomestil romunskega režiserja in scenarista Cristija Puiuja, ki se festivala ne bo uspel udeležiti zaradi “nepričakovanih težav”. Menda zaradi koronavirusa.

 Foto: BEBERT BRUNO/SIPA
Foto: BEBERT BRUNO/SIPA

BENETKE > Sedemčlanski festivalski žiriji bo sicer predsedovala avstralska filmska igralka in dvakratna oskarjevka Cate Blanchett, ob Dillonu pa bodo njeni člani še avstrijska režiserka in scenaristka Veronika Franz, britanska režiserka in scenaristka Joanna Hogg, italijanski pisatelj Nicola Lagioia, nemški režiser in scenarist Christian Petzold ter francoska igralka Ludivine Sagnier.

Žirija bo odločala o dobitnikih zlatega leva za najboljši film, srebrnega leva za najboljšo režijo, posebne nagrade Coppa Volpi za najboljšega igralca in igralko, nagrade za scenarij in posebne nagrade žirije Marcello Mastroianni za najboljšo novo mlado igralko ali igralca.


Najbolj brano