Nedokončani občinski del Solisa je naprodaj

Koprska občina bo oktobra na dražbi prodala 256 parkirnih mest in 61 nedokončanih prostorov v poslovnem objektu Solis na Bonifiki.

Naprodaj bo nedokončani del stavbe v smeri proti Areni Bonifika 
in za bazenom.
Naprodaj bo nedokončani del stavbe v smeri proti Areni Bonifika in za bazenom. 

KOPER > Gre za približno 10.000 kvadratnih metrov nedokončanih površin v tretji gradbeni fazi s pripadajočimi skupnimi deli in napravami. Kupec bo poleg tega pridobil pravico za dokončanje gradnje predvidoma 779 kvadratnih metrov še nezgrajenih delov stavbe, za kar je že izdano gradbeno dovoljenje.

Spomnimo, da je koprska občina te površine skupaj z bazenskim kompleksom pred leti za sedem milijonov evrov odkupila od propadlega Primorja z napovedjo, da bodo tja med drugim preselili občinsko upravo.

6,5

milijona evrov je izklicna cena za parkirna mesta in nedokončane lokale v Solisu na Bonifiki

To je bila zamisel nekdanjega župana Borisa Popoviča, medtem ko njegov naslednik Aleš Bržan takšnih načrtov ne odobrava. Prepričan je, da morajo po preselitvi vseh državnih služb v nov upravni center na Bonifiki vsaj občinski uradi ter z občino povezane dejavnosti in službe ostati v središču mesta.

Največ površin v Solisu je v lasti koprskega gradbinca Anteja Guberca, zato nekateri namigujejo, da bi prav njegovo podjetje Grafist utegnil zanimati nakup manjkajočih delov, s katerimi bi lahko zaokrožili nepremičninsko celoto na tem območju. Guberac pravi, da bodo še proučili možnosti in način sodelovanja na dražbi. Naprodaj bo del stavbe v smeri proti Areni Bonifika in za bazenom, medtem ko Grafist dokončuje del objekta v smeri proti morju oziroma Zelenemu parku.

Dražba bo v prostorih koprske občine 1. oktobra, ob 10. uri, izklicna cena znaša 6,5 milijona evrov. Ogled nepremičnin bo možen 25. avgusta ter 3. in 15. septembra, po predhodni najavi. Interesenti morajo do vključno 28. septembra vplačati 1,2 milijona evrov varščine.


Najbolj brano