Zavod za turizem se je preselil v dvorec Lanthieri

Pred začetkom prenove stavbe na Glavnem trgu 1 se je Zavod za turizem TRG Vipava s pisarno TIC Vipava in Vinoteko Vipava začasno preselil v kapelo v Lanthierijevem dvorcu.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Čeprav so tu šele nekaj dni in manjkajo še nekatere podrobnosti, se je lokacija, kot je povedala direktorica zavoda Barbara Repovš izkazala kot odlična. “Turisti, ki se pripeljejo v Vipavo, se ustavijo tik pred našimi vrati in iz avtomobila tako rekoč vstopijo v TIC.” Njegov urnik je nespremenjen, od ponedeljka do petka so njihova vrata odprta med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 14. ob nedeljah pa med 9. in 13. uro. Na njihovem starem naslovu pa je po informacijah z občine vse nared za začetek del.

V prvi fazi bodo prenovili streho, postavili betonske plošče in sanirali fasado, v nadaljevanju pa prenovili še notranjost stavbe, kjer bo v prihodnje sedež občine s pisarnami občinske uprave in sejno sobo za delovanje občinskega sveta ter sedežem zavoda za turizem. Prva faza prenove bo občino stala približno 200.000 evrov, za drugo pa se nadeja tudi denarja z razpisa za lokalne akcijske skupine.


Najbolj brano