CPK se bo zakopal v cesto in pločnik proti Fiesi

Štirje ponudniki so se zanimali za ureditev ceste in pločnika proti Fiesi, najcenejšo ponudbo pa je piranski občini poslala družba CPK.

Jeseni bo Fiesa dobila prvi pločnik v svoji zgodovini in cesto brez 
lukenj.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jeseni bo Fiesa dobila prvi pločnik v svoji zgodovini in cesto brez lukenj.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

FIESA > Cestno infrastrukturo od piranske garaže Arze proti Fiesi bo občina Piran urejala v sodelovanju z Elektro Primorska. Družba CPK bo morala preplastiti kilometer dolgo staro cesto in urediti pločnike ter obenem popraviti obcestni podporni zid. Obenem bodo na novo uredili tako imenovano elektro-kabelsko kanalizacijo, kar bo plačala družba Elektro Primorska. Dela bodo stala 271.346 evrov ter se bodo začela septembra in sklenila do konca oktobra.

Družba CPK se bo srečala tudi s kulturnovarstvenimi pogoji piranskega zavoda za varstvo kulturne dediščine glede obnove podpornega suhega zida. Tudi po sanaciji morajo namreč ohraniti vse lastnosti tradicionalne suho zidane kamnite konstrukcije, deli zida, ki bodo na novo zgrajeni, pa morajo imeti vsaj na videz tradicionalno lokalno kamnito suhograjeno konstrukcijo.

271.346 evrov bo stalo urejanje ceste proti Fiesi

V zavodu za varstvo kulturne dediščine tudi zahtevajo, naj dela na zidu opravijo strokovno usposobljeni izvajalci kamnite suhe gradnje. V ta namen so vse, ki želijo opraviti ta dela, napotili na svojo spletno stran, kjer je objavljen Priročnik za suhogradnjo.


Najbolj brano