V Izoli predali nova neprofitna stanovanja

V Izoli so dopoldne simbolno predali namenu tri nova neprofitna stanovanja in poslovni prostor na Smrekarjevi ulici v starem mestnem jedru. Direktor Komunale Izola Denis Bele je pojasnil, da na ta način ohranjajo življenje v starem mestnem jedru. Župan Danilo Markočič pa je napovedal, da je njihov cilj predati najmanj 20 stanovanj letno.

Direktor Komunale Izola Denis Bele in izolski župan Danilo 
Markočič ob simbolični predaji treh neprofitnih stanovanj na 
Smrekarjevi.  Foto: STA
Direktor Komunale Izola Denis Bele in izolski župan Danilo Markočič ob simbolični predaji treh neprofitnih stanovanj na Smrekarjevi.  Foto: STA

IZOLA > Izolska občina je februarja letos že predala ključe novim najemnikom 13 neprofitnih stanovanj. Danes so simbolno odprli še nov objekt na Smrekarjevi, kjer so na novo uredili tri stanovanja in en poslovni prostor.

“Danes smo pred objektom, ki je veliko let sameval, in le smela in modra odločitev tako vodstva javnega podjetja kakor sodelavcev v občinski upravi je pripomogla k temu, da se mesto tudi na ta način oživlja,” je ob tej priložnosti poudaril izolski župan Danilo Markočič.

Cilj: vsako leto predati najmanj 20 stanovanj

Po njegovih besedah želijo na občini nadaljevati z obnovo stanovanj s takšnim oziroma še bolj pospešenim tempom. Cilj je, da bi stanovalcem Izole vsako leto predali najmanj 20 stanovanj.

Upravljalec nepremičnin v občinski lasti je Komunala Izola, njen direktor Denis Bele pa je izpostavil, da poleg objekta na Smrekarjevi danes predajajo namenu še dve obnovljeni stanovanji v starem mestnem jedru, in sicer v Koprski in Alietovi, ter še dve stanovanji v Livadah, ki so bila do zdaj zaradi prenove prazna.

Želijo ohraniti življenje v mestnem jedru

S tem, je dodal Bele, uresničujejo obljubo, “da ohranjamo življenje v starem mestnem jedru, četudi se zavedamo, da je gradnja nekoliko dražja, kot bi bila sicer”. To je del skupne politike občine in javnega podjetja, katere namen je ohranjati življenje v starem mestnem jedru in dajati možnost “mladim, izobraženim družinam, da ostajajo v Izoli”.

Poleg prostorov, ki so jih danes predali namenu, pa bodo predvidoma v roku enega meseca zaključili z gradnjo petih novih neprofitnih stanovanj na Južni cesti. V načrtu je tudi dodatna ureditev štirih stanovanj na Krpanovi ulici in začetek gradnje štirih stanovanj na Cegnarjevi ulici, je navedel Bele. Vrednost vseh omenjenih naložb je približno 1,3 milijona evrov.


Najbolj brano