Zvesti gostje so se vrnili

Velika večina zaposlenih v Hitu je po trimesečnem premoru že tri tedne znova na delu in v pogonu. Razmere za delo so se zaradi aktualnih razmer nekoliko spremenile, a verjetno so zelo redki med njimi, ki se po daljši neprostovoljni pavzi niso radi vrnili v službo. In marsikomu so se vsaj začasno razblinile oziroma nekam v ozadje pomaknile skrbi, ki so v času čakanja na delo bruhale na dan. Skrbi, povezane z vprašanji, ali bodo ohranili službo, kako bodo preživeli, kako bodo plačevali kredite, kje bi lahko v teh časih našli novo zaposlitev, na katerem področju ... Nekateri od zaposlenih so med čakanjem na delo več časa preživeli ob šanku v priljubljenem lokalu, drugi so več časa posvetili hobijem, zanimanjem, ga izkoristili za osvajanje novih znanj in veščin, za družino in najbližje. Odvisno od karakterja, navad in osebnih preferenc.

Da so se zvesti gostje, igralci iz bližnje Italije, ki predstavljajo več kot 90 odstotkov vseh obiskovalcev, takoj po odprtju meje vrnili, je bil pomemben signal. Prav lahko se tudi ne bi. Resda jih je manj, kot jih je bilo, a zaradi preventivnih ukrepov v igralniško-zabaviščnih centrih je tudi mest za igranje manj, tako da gre za normalno posledico in s tem povezano pričakovano manjšo realizacijo. V Hitu so z obiskovalci v okviru kampanje Ostanimo povezani ostali v stiku tudi ves čas zaprtja. Njihov rezervacijski center in socialna omrežja so delovali kot nekakšen informacijski center za celotno Slovenijo, kar se jim zdaj obrestuje.

Da so se zvesti gostje iz Italije, ki predstavljajo več kot 90 odstotkov vseh obiskovalcev, po odprtju meje vrnili, je bil pomemben signal.

V Hitu poudarjajo, da sta v tem trenutku najpomembnejša spoštovanje in skrbno izvajanje vseh preventivnih ukrepov, saj je to pogoj za nadaljevanje poslovanja. Če bi se epidemiološka slika močno poslabšala, če bi število okužb, ki že raste, še nevarneje poskočilo, bi to pomenilo nove, še ostrejše ukrepe, nove omejitve, morda tudi ponovno zaprtje dejavnosti. Tega si v našem največjem igralniškem podjetju zagotovo ne želijo. Sploh ne zdaj, ko je pred vrati avgust, eden ključnih mesecev za njihovo poslovanje, ko na Goriškem računajo tudi na goste z bolj oddaljenih koncev Italije, ki bi se v Novi Gorici in okolici zadržali več dni. Za zdaj namreč med obiskovalci prevladujejo obiskovalci iz bližnjih italijanskih pokrajin.


Preberite še


Najbolj brano