Med počitnicami bodo aktivni

Načrte za poletje so sicer ukrepi za preprečevanje širjenja covida 19 nekoliko omejili, a v štirih kraško-brkinskih občinah različni ponudniki vendarle načrtujejo športne kampe za najmlajše.

Tudi letos bodo otroci na Poletnem športnem kampu spoznavali 
različne športe. Foto: Matej Glavina
Tudi letos bodo otroci na Poletnem športnem kampu spoznavali različne športe. Foto: Matej Glavina

KRAS, BRKINI > Sežanski Zavod Štip bo tudi letos organiziral Poletni športni kamp za otroke med petim in 14. letom, v dveh terminih, v prvem in drugem počitniškem tednu. “Otroci spoznavajo različne športne discipline, en dan pa bomo šli na morje, kjer bomo v Centru vodnih športov v Kopru spoznavali različne športe na vodi,” je povedal Niko Zadnik. Tekom športnega tedna bodo obiskali tudi motokros center MX Race Motoclub Sežana. Na organizacijo samega tedna epidemija ni vplivala, bodo pa skupine prav zaradi ukrepov letos nekoliko manjše.

V Športni zvezi Komen, pod okriljem katere otroke vabijo na Poletje na Krasu, so se odločili za selitev na novi lokaciji, v Kobjeglavo in v Sveto pri Komnu, prijavljene pa bodo razporedili glede na bližino lokacije stalnega bivališča. Skupine bodo tudi na Komenskem manjše kot prejšnja leta, izbirajo pa lahko med dvema tednoma na začetku šolskih poletnih počitnic. “Program bo tudi letos pester. Dogajanje ni osredotočeno zgolj na šport, ampak otroke obiščejo tudi zanimivi gostje, veliko ustvarjajo ... Dolgčas nam ni,” je povedal Rajko Kralj iz Športne zveze Komen. Poletja na Krasu se poleg domačinov udeležujejo tudi otroci od drugod, ki imajo na Komenskem sorodnike.

Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje bo za rekreacijo mladih skrbelo med 29. junijem in 3. julijem. Poleg tega razpisujejo tudi progam Počitnice na podeželju, je pojasnila predsednica društva Nevenka Ražman.

V Divači pa med 6. in 10. julijem pripravljajo Košarkarski kamp za dečke in deklice med sedmim in 13. letom. “Nekoliko smo čakali do zadnjega trenutka, saj nismo natanko vedeli, kako bo,” je pojasnil Borut Sila iz Športnega društva Žogica. Poleg košarkarskih aktivnosti udeleženci kampa spoznavajo tudi druge športe.


Najbolj brano