Primorsko slavje v prestolnici

V derbiju 17. kroga balinarske superlige so Zabiče še drugič v sezoni ugnale ljubljanski Krim in se močno približale nastopu na zaključnem turnirju. Na njem bodo zanesljivo nastopili Trata, Agrochem Hrast in Skala.

Balinarji Zabič (v svetlejših dresih) so na gostovanju pri Krimu  
slavili pomembno zmago. Foto: Simon Maljevac
Balinarji Zabič (v svetlejših dresih) so na gostovanju pri Krimu slavili pomembno zmago. Foto: Simon Maljevac

Po pričakovanjih je bilo v soboto popoldne najbolj napeto v Ljubljani, kjer so Zabiče lovile zadnji vlak za nastop na finalu domače klubske sezone. Kljub začetnemu vodstvu Krima s 6:2, zasedba z Bistriškega ni vrgla puške v koruzo in je po delnem izidu 9:1 v zadnji del tekme krenila v vodstvu. Ključna moža preobrata sta bila Goran Vujanović z 39 točkami v hitrostnem zbijanju ter Simon Možina, ki se je s 24 točkami v natančnem zbijanju maščeval domačemu adutu Žanu Sodcu za tesen poraz v igri v krog. Pomemben delež k zmagi Zabič so prispevali še Joško Boštjančič, Timi Ličan, Damir Laginja in Tomaž Šestan. V sobotnem domačem obračunu proti zadnjeuvrščeni Košani bodo lanski podprvaki skušali potrditi vozovnico za nastop na zaključnem turnirju v ljubljanski Šiški. V preostalih dvobojih ni bilo večje drame. Vodilna škofjeloška Trata je na Belem Križu zlahka opravila z Aikea Anteno, medtem ko je imel kobjeglavski Hrast bistveno več dela z Ilirsko Bistrico. Obračun v Obrovu je bil izenačen vse do hitrostnega zbijanja, v katerem je z 42 zadetki najbolj navdušil član bistriške zasedbe Martin Zdauc. Nato so svoje moči pokazali Kraševci in po zaslugi Gregorja Severja, Erika Petriča in Marka Švare prišli do nove zmage.

Ker so tudi Sežanci na gostovanju v Pivki proti Košani zmagali, gre zadnjo junijsko soboto pričakovati polfinalni sosedski derbi med Agrochem Hrastom in sežansko Skalo. V medsebojnem obračunu za sedmo mesto je koprska Marjetica z razpoloženima bratoma Korošec premagala Postojno.

Rezultati

Superliga, 17. krog - Krim : Zabiče 11:15, Marjetica Koper : Postojna 19:7, Ilirska Bistrica : Agrochem Hrast 10:16, Aikea Antena : Trata 4:22, Košana : Skala 5:21.

Vrstni red: Trata in Agrochem Hrast 28, Skala 22, Zabiče 21, Krim 19, Ilirska Bistrica 16, Marjetica Koper in Postojna 13, Aikea Antena 10, Košana brez točk.


Najbolj brano