Novi skladbi na obzorju

Švedska skupina ABBA je leta 1974 s pesmijo Waterloo zmagala na tekmovanju za Pesem Evrovizije v britanskem Brightonu. Waterloo je postal takojšnja uspešnica, ki je štiri neznane Švede povzdignila med zvezdnike in so med leti 1974 in 1982 podirali rekorde v priljubljenosti in prodaji plošč po vsem svetu.

Skupina ABBA, ko so bili na vrhuncu svoje slave. Foto: Profimedia
Skupina ABBA, ko so bili na vrhuncu svoje slave. Foto: Profimedia

STOCKHOLM > Že dolgo sicer ne nastopajo več skupaj, a vendarle so se zdaj odločili, da bodo konec leta izdali še dve doslej neobjavljeni skladbi.

Björn Ulvaeus (poleg njega so skupino - člani so ime skovali tako, da so združili začetnice svojih imen - sestavljali še Agnethe Fältskog, Anni-Frid Lyngstad in Benny Andersson), je v teh dneh predstavnikom sedme sile potrdil, da bodo člani do konca leta izdali še dve neobjavljeni pesmi. Skupna vrnitev v studio je bila nekaj posebnega, je povedal, kot da se nikoli ne bi razšli.

Na vprašanje, ali to morda pomeni, da se bodo vrnili tudi na koncertne odre, pa: “Z Bennyjem Anderssonom smo napisali nekaj pesmi, celo za Abbo! Zelo smo navdušeni. Ne gre za cel album, da ne bo pomote, gre za vsaj dve pesmi, morda tri ali štiri. Nismo se še povsem odločili. O vrnitvi na odre pa člani skupine še ne razmišljamo, vsaj za zdaj ne.”

Spomnimo: skupina Abba je nazadnje glasbeno ustvarjala v snemalnem studiu pred več kot tremi desetletji. Zdajšnja vrnitev je za vse člane pomenila nekaj posebnega in povedali so, da so potrebovali le pol minute, da so ujeli skupni ritem. Zdelo se jim je, kot da bi bilo včeraj, ko so skupaj snemali.

Izid še neobjavljenih pesmi je načrtovan za konec leta, čeprav bi člani raje videli, da bi se to zgodilo že poleti, a glede na trenutne razmere to pač ne bo mogoče.


Najbolj brano