Delavec padel s stroja, skala pa nanj

V sredo, nekaj minut pred 15. uro, se je v Kamnem zgodila hujša delovna nesreča. Večja skala je poškodovala delavca. Tolminski reševalci so 25-letnika na kraju oskrbeli in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

 Poškodovanega delavca so z vojaškim helikopterjem odpeljali na  
v ljubljanski  klinični  center (fotografija je simbolična). Foto: Arhiv GRS Tolmin
Poškodovanega delavca so z vojaškim helikopterjem odpeljali na v ljubljanski klinični center (fotografija je simbolična). Foto: Arhiv GRS Tolmin

KAMNO > Do delovne nezgode je prišlo v sredo ob 14.50 na gradbišču ob lokalni cesti v naselju Kamno, kjer sanirajo hudourniški potok. Policisti so ugotovili, da je 25-letni delavec na deponiji naložil skale v demper in jih hotel odpeljati do gradbišča, po brežini navzgor. Delovni stroj z globljo prikolico je vozil vzvratno, pri strmem vzponu pa je del, kjer je voznikov sedež, dvignilo, delavec je zato padel s stroja po klancu navzdol, prevrnilo pa se je tudi vozilo, iz katerega je z nakladalnega dela popadalo kamenje. Eden od večjih kamnov je padel na delavca in mu poškodoval desno nogo in prsni koš.

Na kraj nesreče so prihiteli tolminski reševalci, ki so ga oskrbeli, nato pa so ga prevzeli reševalci helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Tolminski policisti so o nezgodi obvestili pravosodne organe in delovno inšpekcijo, po vseh ugotovljenih dejstvih pa bodo podali ustrezen ukrep.


Najbolj brano