Na Hrvaškem danes brez novih okužb z novim koronavirusom

Na Hrvaškem v zadnjih 24 urah niso potrdili nove okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite. Nobene nove okužbe niso potrdili niti na Cipru in v Črni gori.

Poleg Hrvaške se dne brez potrjene nove okužbe veselijo tudi na 
Cipru in v Črni gori. Foto: pixabay.com
Poleg Hrvaške se dne brez potrjene nove okužbe veselijo tudi na Cipru in v Črni gori. Foto: pixabay.com

ZAGREB, NIKOZIJA, PODGORICA > Na Hrvaškem je minister za zdravje Vili Beroš objavil, da imajo 89. dan od prvega primera novega koronavirusa skupno 2243 obolelih in 2023 okrevanj ter nobenega na novo zbolelega. "Danes se veselimo številke, zaradi katere smo bili odgovorni in disciplinirani," je še objavil.

Na Hrvaškem je zaradi covida-19 umrlo skupno 99 oseb. Doslej so opravili skupno 60.864 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, v zadnjih 24 urah 953.

Tudi na Cipru danes med skupno 2414 testi niso potrdili nove okužbe z novim koronavirusom. To je prvič v dveh mesecih in pol, da na otoku niso zabeležili nobene nove okužbe. Prva dva primera novega koronavirusa so na Afroditinem otoku potrdili 9. marca.

Skupno so na otoku doslej potrdili 923 primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 24 ljudi.

V Črni gori so prav tako danes sporočili, da niso zabeležili nobene nove okužbe. Opravili so 47 testov. Od začetka epidemije je v Črni gori zbolelo 324 oseb, okrevalo pa 314, poročajo na spletni strani podgoriške Vijesti.


Najbolj brano