Nicolas Cage bo stopil v čevlje “kralja tigrov”

Oskarjevec Nicolas Cage bo upodobil razvpitega lastnika zasebnega živalskega vrta z eksotičnimi živalmi v Netflixovi dokumentarni miniseriji Tiger King. Stopil bo v čevlje Joea Schreibvogla z vzdevkom Joe Exotic, ki je (pre)velik del svojega življenja posvetil blatenju samooklicane rešiteljice divjih mačk Carole Baskin, ki je ogrozila njegov živalski imperij, v katerem so prevladovale divje mačke.

Nicolas Cage bo stopil v čevlje Joea Schreibvogla z vzdevkom Joe 
Exotic.
Nicolas Cage bo stopil v čevlje Joea Schreibvogla z vzdevkom Joe Exotic. 

LOS ANGELES > Serija osmih epizod temelji na zgodbi iz članka v Texas Monthly Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild avtorja Leifa Reigstada.

Projekt nastaja v produkciji CBS studiev in Imagine Entertainment, pri katerem se kot vodja, pisec in izvršni producent podpisuje Dan Lagana. Med izvršnimi producenti sta po pisanju filmske revije Variety med drugim tudi Paul Young in Nicolas Cage.

To bo prvi Cageov televizijski projekt. Po osvojenem oskarju za vlogo v drami Mikea Figgisa Zbogom, Las Vegas je zaigral v številnih uspešnih filmih, kot so Letalo prekletih Simona Westa, Zaklad pozabljenih Jona Turteltauba in Snowden Oliverja Stonea. Trenutno je v igralski zasedbi prihajajočega filma Michaela Sarnoskega Pig in filma Wally's Wonderland, ki ga režira Kevin Lewis.

A na krilih slave Joeja Exotica želi še naprej leteti tudi Netflix. Sorežiserka Rebecca Chaiklin je za Entertainment Weekly povedala, da imajo še ogromne količine neuporabljenega materiala in da je neverjetna Exoticova zgodba še v teku.

Tudi igralec Rob Lowe je sicer nedavno na instagramu objavil vest, da s režiserjem, producentom in scenaristom Ryanom Murphyjem “razvijata svojo verzijo te nore zgodbe”.


Najbolj brano