Šarec napovedal vložitev interpelacije zoper ministra Počivalška

Prvak opozicijske LMŠ Marjan Šarec je na twitterju napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Kot je dodal “je sodu izbilo dno” pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška.

Sodu je izbilo dno pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za 
blagovne rezerve Antona Zakrajška, pravi prvak LMŠ Marjan Šarec, 
ki napoveduje vložitev interpelacije zoper ministra  Zdravka 
Počivalška.  Foto: STA
Sodu je izbilo dno pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška, pravi prvak LMŠ Marjan Šarec, ki napoveduje vložitev interpelacije zoper ministra Zdravka Počivalška.  Foto: STA

LJUBLJANA > “Bili smo konstruktivni na začetku delovanja te vlade, a smo bili izigrani. Po zadnjem dogajanju je jasno, da bomo vložili interpelacijo zoper ministra Počivalška. Pismo Zakrajška je izbilo sodu dno,” je zapisal Marjan Šarec. Podrobnosti o očitkih še niso znane.

Razrešeni direktor zavoda za blagovne rezerve Anton Zakrajšek je bil v sredo sicer kritičen do izjav ministra Zdravka Počivalška o razlogih za njegovo razrešitev, češ da naj bi iz samoizolacije, ko je preboleval covid-19, izbiral dobavitelje zaščitne opreme.

Podporo interpelaciji gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki jo je danes napovedal prvak LMŠ Marjan Šarec, so za zdaj napovedali le v Levici. V SD bodo počakali na gradivo, predsednik Dejan Židan pa Šarcu sporoča, da je "iti sam v akcijo zaradi petih minut slave v politiki nepotrebno". Za SAB je interpelacija v teh kriznih časih neodgovorna.

Počivalšek je napovedal tudi okrepljen nadzor nad delovanjem zavoda, odredil je tudi notranjo revizijo. Zaradi sumov nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme je zavod v torek obiskala tudi policija.

A Zakrajšek je v pismu, ki ga je poslal medijem, med drugim zapisal, da je vse ponudbe, ki so tudi v času njegove odsotnosti prihajale na njegov elektronski naslov, preposlal upravi za zaščito in reševanje, vse dobavitelje respiratorjev in njihove ponudbe pa so strokovno preverjali na gospodarskem ministrstvu, ki ga vodi Počivalšek. To je nato zavodu pisno sporočilo, s kom naj izpelje naročilo.

Tudi vse predhodne postopke z domačimi izdelovalci zaščitnih mask je koordiniralo ministrstvo oz. uprava za zaščito reševanje, zavod pa je na podlagi njihovih pisnih sporočil samo izvedel naročilo.

Zavod je torej za vsako pogodbo, pred njenim podpisom s strani zavoda, prejel tudi pisno soglasje ministrstva za gospodarstvo.

Vlada je sicer v torek za v. d. direktorja zavoda za blagovne rezerve imenovala nekdanjega direktorja Kobilarne Lipica Tonija Rumpfa.


Najbolj brano