Na Tržaškem deset smrti v enem dnevu

V 24 urah so v Furlaniji - Julijski krajini v statistiko prišteli kar štirinajst umrlih zaradi okužbe z novim koronavirusom, izhaja iz včerajšnjega poročila deželne uprave.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

TRST > Levji delež tega izračuna je tudi tokrat pripadel Tržaški: prvič so na tem ozemlju v enem dnevu vpisali deset novih smrtnih žrtev, poroča Primorski dnevnik. Večina umrlih se je spopadala tudi z drugimi boleznimi, po drugi strani pa je splošno znano, da del umrlih nikoli ne bo prišel v uradno statistiko, ker jim pred smrtjo niso odvzeli brisa.

Obenem pa primerjava podatkov z začetka tega in prejšnjega tedna kaže na rahlo izboljšanje splošne slike na Tržaškem. V okoliških občinah je položaj v glavnem stabilen, edina vidna izjema je najmanjša občina na Tržaškem Repentabor, kjer je število okuženih poskočilo zaradi odkritja okužb v domu za starejše občane Hotel Fernetti.

V tržaški občini se je število pozitivnih v enem tednu povečalo za 88, pretekli ponedeljek pa smo beležili tedenski porast v višini 126 okuženih. Na pokrajinski ravni je porast v zadnjem tednu znašal 97 okuženih, teden pred tem pa 130. Število ozdravelih se je v tržaški občini v enem tednu povečalo za 81, v vsej tržaški pokrajini pa za 94.


Najbolj brano