Včeraj maske dostavili tudi na podeželje

Nad pralnimi zaščitnimi maskami, ki jih je med ljudi razdelila Mestna občini Nova Gorica, so ljudje imeli tudi pripombe, in sicer na račun uporabnosti ter oblike in hitrosti dostave.

Prostovoljke, direktor Doma upokojencev Gradišče Silvano Gregorič in mestna svetnica Damjana Pavlica (z desne).
Prostovoljke, direktor Doma upokojencev Gradišče Silvano Gregorič in mestna svetnica Damjana Pavlica (z desne).  

NOVA GORICA > Ob deljenju zaščitnih pralnih mask gospodinjstvom v Mestni občini Nova Gorica so imeli nekateri občani pripombe nad uporabnostjo mask, ponekod pa so se pritoževali, ker jih niso še dobili. Pri kakovosti so se pripombe večinoma nanašale na dimenzije in obliko mask. Nekaterim so bile prevelike, drugim premajhne. Na občini priznavajo, da se maske na začetku težje nadenejo, vendar gre z lahkoto, če uporabniki najprej raztegnejo material.

Podžupan Sašo Kogovšek je povedal, da je ravno zato občina o tem posnela video in ga objavila na svojem facebook profilu, glede materiala pa dejal, da je pralen na 30 stopinj Cezija in da ga je priskrbelo ajdovsko podjetje Europrint. Zraven je dalo kroje, nakar je 25 šivilj prostovoljk na Goriškem, ki so se odzvale pozivu občine, maske tudi sešilo. Za preprost kroj so se odločili, da bi delo, treba je bilo sešiti skoraj 25.000 mask, teklo čim hitreje.

Za pakiranje v kuverte in raznos so prav tako poskrbeli prostovoljci, v prvi vrsti taborniki. Ker pa so maske delili v vsa gospodinjstva v občini, ni šlo vso naenkrat. Dostavo je občina začela preteklo soboto, včeraj pa jo je zaključila na podeželskih delih občine. Pakete so po besedah Kogovška prejeli poverjeniki CZ po krajevnih skupnostih, ti bodo potem poskrbeli za razdelitev po gospodinjstvih. Ker pa se pri dostavi kdaj kaj zalomi, lahko po besedah Kogovška tisti, ki mask ne bodo prejeli, kličejo na občino. Sicer pa v občini potekajo tudi druge akcije za pridobitev zaščitnih mask. Podjetje SOFO Štrukelj MIT iz Šempasa je te dni izdelalo in podarilo kar 400 pralnih zaščitnih mask, in sicer domovoma za starejše občane v Novi Gorici in na Gradišču nad Prvačino ter VDC Nova Gorica. Kmalu bodo nove maske dostavili tudi Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora ter drugim zavodom in posameznikom. Skupina šivilj je sešila in podarila 100 mask Domu upokojencev Gradišče, nastajajo tudi bombažne maske za starejše krajane Krajevne skupnosti Šempas.


Najbolj brano