V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec okužbo potrdili še pri treh zaposlenih

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so med vikendom okužbo z novim koronavirusom potrdili pri treh zaposlenih. Vse tri osebe so bile brez simptomov, uporabljale so ustrezno zaščitno opremo in niso bile v stiku z bolniki, so danes sporočili iz bolnišnice. Na Koroškem se je medtem število vseh potrjeno okuženih v regiji povečalo na 39.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

SLOVENJ GRADEC Testiranje omenjenih zaposlenih, pri katerih je test pokazal na okužbo, so v bolnišnici izvedli zaradi tesnega stika ene od teh oseb z nenadno obolelim svojcem, ki je bil pozitiven na covid-19, so sporočili iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Hkrati so v bolnišnici od petka testirali 31 bolnikov s sumom na covid-19, pri vseh so bili brisi negativni.

"Na tem mestu izpostavljamo dobro sodelovanje z območno enoto Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kar nam zaenkrat še omogoča pregled in nadzor nad epidemiološkimi povezavami v regiji, s tem pa tudi hitro in odločno ukrepanje," so dodali v bolnišnici, kjer so v petek iz državnih rezerv prejeli 11 ventilatorjev.

V šmarskem domu upokojencev je bilo v nedeljo z novim koronavirusom okuženih 119 stanovalcev in zaposlenih, kar je sedem več kot dan prej, je STA izvedela iz virov blizu doma. Za posledicami covida-19 je tako iz doma umrlo 10 oseb, ki so imele še pridružene bolezni. Skupno število okuženih v šmarski občini pa je v nedeljo poraslo na 137. Direktorica doma Gordana Drimel je v petek na spletni strani doma objavila zapis, namenjen svojcem stanovalcev. Kot je zapisala, se trudijo po najboljših močeh poskrbeti za vse stanovalce in jim omogočiti vso potrebno zdravstveno, negovalno in moralno pomoč. Poudarila je tudi, da večina stanovalcev nima večjih zdravstvenih težav in ima le blage bolezenske simptome, nekaj pa jih je po napotilu pristojnega zdravnika zaradi okužbe z novim koronavirusom na bolnišničnem zdravljenju.

O prvih štirih okužbah z novim koronavirusom med zaposlenimi so sicer iz slovenjgraške bolnišnice poročali 17. marca.

Po zadnjih podatkih NIJZ je s Koroške 39 oseb, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom. To sta dve osebi več, kot so kazali v nedeljo objavljeni podatki.

Največ, to je 12 potrjeno okuženih, jih prihaja z območja Mestne občine Slovenj Gradec, iz Občine Ravne na Koroškem jih je devet. Okužbe so potrjene tudi pri občanih Dravograda (7), Prevalj (5), Črne na Koroškem (3), Radelj ob Dravi (1), Mežice (1) in Podvelke (1).


Najbolj brano