V Španiji četrti dan zapored upadlo število žrtev covida-19

Iz Španije poročajo, da je četrti dan zapored upadlo število smrti zaradi covida-19. V zadnjih 24 urah so jih potrdili 637, kar je najmanj v zadnjih 13 dneh, so danes sporočili z ministrstva za zdravje.

MADRID > Skupno je covid-19 v Španiji zahteval 13.055 življenj, kar je drugo največje število na svetu po Italiji v pandemiji novega koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Upočasnilo se je tudi število novih okužb z novim koronavirusom. Število okužb je v zadnjem dnevu naraslo za 3,3 odstotka na skupno 135.032, potem ko je dan prej naraslo za 4,8 odstotka.

V Španiji stroge omejitve gibanja veljajo od 14. marca, še ostrejši ukrepi v boju za zajezitev širjenja novega koronavirusa pa veljajo od konca meseca. Do 9. aprila so tako prekinjene vse nenujne dejavnosti.

Oblasti ocenjujejo, da se je širjenje virusa stabiliziralo. Vendar pa vlada napoveduje podaljšanje strogih ukrepov do 25. aprila. “Kabinet bo v torek zaprosil parlament za drugo podaljšanje izrednih razmer do sobote, 25. aprila, opolnoči,” je v soboto napovedal španski premier Pedro Sanchez.


Najbolj brano