V postojnski karanteni brez novih okužb

V postojnskem hotelu Epic je v karanteni ostalo 24 oseb. Zaenkrat ostajajo pri dveh potrjenih okužbah s koronavirusom, za dve osebi pa še čakajo na bris, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Tudi iz doma starejših Talita kum, kjer je bila okužena zaposlena, za zdaj nimajo podatkov o novih okužbah.

 Foto: STA
Foto: STA

POSTOJNA > V karanteni v Postojni je bilo sprva več kot 40 oseb, a se je po petkovi odredbi ministra za zdravje Tomaža Gantarja večina odločila za domačo karanteno.

Kot je danes pojasnil Sandi Curk, je v hotelu Epic tako trenutno nameščenih 24 oseb. Ostajajo pri dveh potrjenih okuženih, za dve osebi pa še čakajo na bris.

Iz doma starejših Talita kum medtem za zdaj nimajo podatkov o novih okuženih. Tako ostajajo pri potrjeni okužbi ene od tam zaposlenih, ki je v samoizolaciji, je navedel poveljnik regijske civilne zaščite.

Razmere v postojnski karanteni so sicer dokaj normalne. Curk je ob tem spomnil, da so nekateri od začasnih stanovalcev hotela Epic prišli iz drugih ali tretjih držav, kjer so že bili v karanteni, nekateri celo po tri tedne, zato jim gotovo ni lahko, “ampak ljudje to sprejemajo”.

Curk je tudi pohvalil osebe, ki so se namesto za samoizolacijo odločile za nadaljevanje karantene, ker imajo npr. doma bolne starše in niso želele tvegati prenosa okužbe nanje. “Ta dejanja jemljem kot njihov osebni pogum,” je še dodal.


Najbolj brano