V obalni sindikalni organizaciji za rešitev položaja zaposlenih v izolski bolnišnici

V Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 so opozorili na težave več kot 20 zaposlenih v Splošni bolnišnici Izola, ki nimajo osebnega prevoza in se po začasni prekinitvi javnega potniškega prometa dnevno soočajo s skrbjo, kako priti na delo in nazaj domov. Javnost in izvršilno oblast pozivajo, da za omenjene delavce najdejo ustrezno rešitev.

Več kot 20 zaposlenih v Splošni bolnišnici Izola nima osebnega 
prevoza in se po začasni prekinitvi javnega potniškega prometa 
dnevno sooča s skrbjo, kako priti na delo in nazaj domov. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Več kot 20 zaposlenih v Splošni bolnišnici Izola nima osebnega prevoza in se po začasni prekinitvi javnega potniškega prometa dnevno sooča s skrbjo, kako priti na delo in nazaj domov. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > V Splošni bolnišnici Izola veliko število javnih uslužbencev še naprej opravlja delo na svojih delovnih mestih, a je lokacija zaradi oddaljenosti od mestnega središča tako specifična, da se je več zaposlenih vozilo na delo in z njega z javnim potniškim prevozom, ki pa je zdaj popolnoma onemogočen, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu.

"Ker je tudi s strani strokovnih služb kot ukrep za zajezitev koronavirusa priporočena ustrezna razdalja med ljudmi in je priporočeno ostati doma, se več kot 20 zdravstvenih delavcev in drugih zaposlenih v izolski bolnišnici, ki nimajo svojega osebnega prevoznega sredstva, dnevno sooča s skrbjo, kako priti na delo in domov v času, ko je vsak par rok več kot dragocen," so opozorili.

V Obalni sindikalni organizaciji so dodali, da so težavo že skušali odpraviti, a neuspešno. Zato se obračajo na javnost in izvršilno oblast s pozivom, da se najde ustrezna rešitev, da bodo zaposleni v izolski bolnišnici lahko opravljali svoje delo brez skrbi glede prevoza.


Najbolj brano