V Italiji razmišljajo o ponovnem odprtju šol septembra

Italijanska vlada razmišlja, da bi šole spet odprli šele septembra. Če bi še vedno obstaja nevarnost epidemije, bi morali uvesti ukrepe za distanciranje šolarjev v učilnicah, je v nedeljo v televizijskem intervjuju dejala ministrica za izobraževanje Lucia Azzolina.

 Foto: Sta
Foto: Sta

RIM > “Šole bodo spet odprte, ko bomo vedeli, da so naši otroci varni. Držimo se predpisov zdravstvenih oblasti,” je povedala ministrica Lucia Azzolina.

V Italiji so šole, vrtci in univerze zaprte od 5. marca. Vsi šolarji bodo letos zaradi izrednih razmer avtomatsko napredovali v višji razred prihodnje šolsko leto. To namreč dovoljuje uredba ministrstva, ki jo bodo predvidoma potrdili ta teden, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prehod v višji razred bi tako bil mogoč tudi za učence s slabimi ocenami, ki pa bi ob začetku novega šolskega leta morali obiskovati dodatne ure pouka.

Glede mature imajo sicer v Italiji več scenarijev. Če bi šole odprli do 18. maja, bi lahko osrednjo maturo iz italijanščine opravili po načrtih 17. junija. To je edini del mature, ki poteka enako po celi državi. Druga preverjanja ob zaključku pa bi organizirale interne komisije. Če šol ne bodo odprli do sredine maja, pa bi maturo opravili ustno, mogoče celo preko spleta.


Najbolj brano