Na Hrvaškem 40 novih okužb s koronavirusom, umrla še ena oseba

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem do 14. ure potrdili še 40 primerov okužbe z novim koronavirusom, skupno 1222, je sporočil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš na današnji novinarski konferenci v Zagrebu. Od nedelje je umrla še ena oseba. S tem se je število mrtvih zaradi covida-19 zvišalo na 16.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

ZAGREB > Na ventilatorjih je 36 bolnikov ali dva manj kot v nedeljo. Okrevalo je 130 okuženih, kar je pet več kot v nedeljo, je izjavil Beroš na redni dnevni novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite. Potrdil je, da je nova smrtna žrtev moški srednjih let, ki ni imel nobene kronične bolezni.

Kot je dodal, so doslej opravili nekaj manj kot 11.500 testov zaradi suma okužbe z novim koronavirusom. Znova je dejal, da beležijo linearno zvišanje števila okužb, a opozoril, da to ne pomeni, da jim ni treba še naprej spoštovati vseh sprejetih epidemioloških ukrepov v boju proti širjenju okužb.

Hrvaški mediji so danes poročali, da je najmlajša okužena oseba na Hrvaškem dvomesečni dojenček, ki se je okužil od matere. Izpostavili pa so, da nimata hujših simptomov bolezni.

Notranji minister Davor Božinović je na novinarski konferenci potrdil, da so do danes izdali več kot 560.000 elektronskih prepustnic za izredno zapuščanje kraja rednega ali začasnega bivališča. Večinoma gre za prepustnice, ki so jih zahtevala podjetja za svoje delavce. Zavrnili pa so skoraj 17.000 prošenj zanje.

Dodal je, da pripravljajo pogoje za odpiranje tržnic na prostem zaradi prodaje domačih kmetijskih izdelkov. Med drugim obravnavajo možnost, da bi na določenih tržnicah ljudje lahko nakupovali kar iz svojih avtomobilov.


Najbolj brano