Ikona 60. let Marianne Faithfull v bolnišnici zaradi koronavirusa

Britanska pevka Marianne Faithfull, pri kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom, se zdravi v bolnišnici, je sporočil njen predstavnik za stike z javnostmi. Njeno stanje je stabilno.

Danes triinsedemdesetletna Marianne Faithfull je bila ena od ikon 
60. let minulega stoletja. Foto: Arhiv PN
Danes triinsedemdesetletna Marianne Faithfull je bila ena od ikon 60. let minulega stoletja. Foto: Arhiv PN

LONDON > "Menedžer Marianne Faithfull je potrdil, da se pevka zaradi covida-19 zdravi v bolnišnici v Londonu," je tvitnil portal Republic Media. In še: "Njeno stanje je stabilno in se odziva na zdravljenje. Želimo ji dobro, popolno in hitro okrevanje."

Njena prijateljica, ameriška avantgardna performerka Penny Arcade je na svoji facebook strani zapisala, da so pevko v bolnišnico sprejeli v torek, v času samoizolacije naj bi se ji razvil prehlad.

Arcade, s pravim imenom Susana Ventura, je dodala, da je pevka v življenju že veliko preživela in da bi bila, če bi podlegla virusu, tragedija.

Danes triinsedemdesetletna Marianne Faithfull je bila ena od ikon 60. let minulega stoletja. Pri sedemnajstih je zaslovela s pesmijo As Tears Go By, ki sta jo napisala Mick Jagger in Keith Richards.

Njena kariera pevke in tekstopiske je trajala pet desetletij, zaigrala je tudi v nekaj filmih. Dolgo časa se je borila z odvisnostjo od drog, imela je tudi številne zdravstvene težave.


Najbolj brano