Apple v proizvodnjo zaščitnih vizirjev za zdravstvene delavce

Ameriški tehnološki velikan Apple je začel proizvajati zaščitne vizirje za zdravstvene delavce, ki jih je sam zasnoval. Vsak teden nameravajo proizvesti milijon kosov te pomembne zaščitne opreme. Vizirji bodo sprva namenjeni dobavi znotraj ZDA, pozneje pa jih želijo izvažati tudi v druge države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi mož Appla Tim Cook je prek Twitterja sporočil, da nameravajo 
dobavo zaščitnih vizirjev razširiti tudi izven ZDA. Foto: Twitter/posnetek zaslona
Prvi mož Appla Tim Cook je prek Twitterja sporočil, da nameravajo dobavo zaščitnih vizirjev razširiti tudi izven ZDA. Foto: Twitter/posnetek zaslona

SAN FRANCISCO > “Do konca tega tedna nameravamo poslati več kot milijon vizirjev," je prek Twitterja sporočil prvi mož Appla Tim Cook. Želi si, da bi lahko dobavo hitro razširili tudi v druge države.

Zaščitni vizirji - prozorni ščitniki, ki pokrijejo celoten prednji del glave - so v času pandemije novega koronavirusa eno ključnih zaščitnih sredstev zdravstvenih delavcev in ostalih, ki so v stiku s potencialno okuženimi osebami. Ker jih tako kot mnoge ostale opreme primanjkuje, so nekatera podjetja del svoje proizvodnje preusmerila nanje.

Med večjimi je proizvajalec avtomobilov General Motors (GM), ki ga je v to sicer prisilil ameriški predsednik Donald Trump z zveznim odlokom, izdanim marca. GM se osredotoča na proizvodnjo ventilatorjev, ki bolnikom pomagajo pri dihanju.


Najbolj brano