Drevi koprski Jašek v živo

Drevi ob 20. uri bo mogoč ogled absurdne komedije Jašek, najnovejše predstave Gledališča Koper. Seveda ne v dvorani, marveč prek aplikacije ZOOM in na youtube kanalu gledališča.

V Jašku igrata Blaž Popovski in Rok Matek.  Foto: Jaka Varmuž
V Jašku igrata Blaž Popovski in Rok Matek.  Foto: Jaka Varmuž

Dramo angleškega nobelovca Harolda Pinterja, krstno uprizorjeno pred 60 leti, je v mali dvorani koprskega gledališča režiral Jaka Ivanc, v dialogu pa sta razglabljala in se pričkala igralca Rok Matek in Blaž Popovski kot poklicna morilca, ki v tesnobnem vzdušju, v kletni sobici, čakata na nova navodila skrivnostnega “delodajalca”. Čas si krajšata z nepomembnimi opravili in pogovori, predvsem pa spoznavata.

Drevišnja ponovitev Jaška bo prav posebna, prilagojena izrednim razmeram. “Igralca se bosta javljala vsak iz varnega zavetja svojega doma. Seveda smo odvisni od vsemogočnih internetnih povezav, tako da za nemoteno spremljanje predstave ne moremo dati roke v ogenj, lahko pa poizkušamo po najboljših močeh delati. Gre za eksperimentalno javljanje, prosimo za potrpljenje,” sporoča režiser.

Za vse, ki nameravajo prenos spremljati prek aplikacije ZOOM, je na voljo dovolj mest, prosijo le za prijave na ivan.loboda@gledalisce-koper.si - prijavljeni bodo prejeli povezavo za srečanje v živo, potrebna bo še namestitev aplikacije. Prijavljanje bo mogoče približno petnajst minut pred začetkom predstave.

Na youtube profilu Gledališča Koper bodo prenos pričeli ob 20. uri, morda kako minuto pozneje.


Najbolj brano