Komunala preklicala podražitev

Izolska Komunala je nedavno obvestila vseh 265 najemnikov občinskih poslovnih prostorov, da jim bo za ta mesec zvišala najemnine za 1,6 odstotka. Zaradi izrednih razmer, ki jim botruje epidemija koronavirusa, pa tega ne bodo naredili.

Komunala bo skupaj z občino in občinskim svetom skušala znižati 
najemnine  v poslovnih prostorih za to obdobje ali  najemnike  celo 
oprostiti plačila.    Foto: Mirjana Cerin
Komunala bo skupaj z občino in občinskim svetom skušala znižati najemnine v poslovnih prostorih za to obdobje ali najemnike celo oprostiti plačila.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Obvestilo je samostojne in druge podjetnike vznemirilo, zato so kasneje iz Komunale vsakega posebej poklicali po telefonu, preklicali obvestilo in se jim opravičili.

Direktor Komunale Denis Bele pojasnjuje, da so obvestilo pripravili pred slabim mesecem in ga nedavno po avtomatizmu poslali skupaj s položnicami za februar. "Poslali smo ga ob najmanj primernem času. V okoliščinah, ko smo vsi vpeti v zajezitev širjenja nove virusne bolezni, žal, nismo bili dovolj pozorni na nekatere računalniške postopke,” navaja.

S sodelavci in vodstvom občine iščejo načine, “kako bi najemnine v teh izrednih časih znižali in v tem obdobju celo ukinili”. Čeprav Komunala upravlja tudi s 313 občinskimi neprofitnimi stanovanji, njihovih najemnin ne višajo neposredno z rastjo življenjskih stroškov.


Najbolj brano