Z razkužili nad ulice, klopi, ekološke otoke in javne površine

Tudi Marjetica Koper in Okolje Piran te dni zaradi pandemije koronavirusa razkužujeta javne površine, ekološke otoke in tudi okolico prostorov, kjer se pripravlja hrana za starejše občane. V Izoli so komunalni delavci s tovrstnim razkuževanjem začeli že dan prej.

Razkuževanje promenade v Portorožu
Razkuževanje promenade v Portorožu 

KOPER, PIRAN > V Kopru bodo Titov trg, Čevljarsko in Pristaniško ulico čistili strojno, ekološke otoke, zabojnike za odpadke in podobno infrastrukturo pa ročno. Popolnega razkuževanja urbane opreme, kot so klopi, ni možno zagotoviti, saj je lahko znova okužena po vsaki uporabi in se ji velja tudi v prihodnje izogibati. Kdor kaže znake kakršne koli bolezni, naj odpadke (robčki, rokavice, krpe in maske) odvrže v vrečo za smeti, ki jo da v še eno vrečo in odloži izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.

Okolje Piran je včeraj razkuževalo portoroško promenado in klopce ter še posebej temeljito razkužilo okolico Vrtca Mornarček, kjer pripravljajo hrano za ostarele občane. Prebivalci piranskega mestnega jedra pa so dobili navodilo, naj vreče z odpadki bolnih oseb, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, skupaj z odpadki njihovih negovalcev postavijo pred vrata med 6. in 7. uro zjutraj, saj smeti tako ne bodo na dosego živalim, ki se sprehajajo po ulicah


Najbolj brano