Asfaltirali del piranske Punte

Cestno podjetje Koper je včeraj po naročilu piranske občine asfaltiralo območje pred cerkvijo Marije Zdravja na piranski Punti. Površina je bila razkopana in neurejena zadnja tri leta, med domačini pa je pridobila naziv “stranišče za pse”.

Asfaltiranje dela piranske Punte je občino stalo 9500 evrov.  Foto: Alenka Penjak
Asfaltiranje dela piranske Punte je občino stalo 9500 evrov.  Foto: Alenka Penjak

PIRAN > Tri leta je bilo območje pred cerkvijo Marije Zdravja na piranski Punti v gramozu in prahu. Že od izkopavanj, ki so jih decembra 2016 po naročilu občine sklenili arheologi in med katerimi so našli ostanke obzidja in temelje starih stavb, Pirančanom ni uspelo te površine urediti in vrniti v stanje, ki je vladalo pred prihodom arheologov. Jo torej vsaj asfaltirati. A se je pasje stranišče včeraj dokončno poslovilo.

Zaradi asfaltiranja pa se nekateri Pirančani sprašujejo, ali ne bi bilo bolje in lepše, če bi to površino tlakovali, kar bi staremu Piranu tudi pristajalo. Piranski podžupan Karlo Radovac pojasnjuje, da v prihodnosti takšni posegi zagotovo še sledijo, prej pa morajo Pirančani, ki parkirajo na Punti in jih je vsaj 20, dobiti možnost parkiranja drugje.

“V občini se zavedamo, da v mestu primanjkuje parkirnih prostorov. Če bi območje pred cerkvijo Marije Zdravja sedaj tlakovali, bi morali domačinom prepovedati parkiranje. Dokler pa ne bomo imeli nove garažne hiše, ki bo rešila parkirno stisko domačinov, tlakovanje na Punti nima smisla,” odločitev o asfaltiranju pojasnjuje Karlo Radovac. Takšno željo so v začetku leta na občinsko vodstvo naslovili tudi občinski svetniki, prav tako siti prahu in pasjih kakcev. Občina je za dela odštela 9500 evrov.


Najbolj brano