Otrok ni okužen s koronavirusom

Predšolski otrok, ki so ga včeraj sprejeli v izolskem zdravstvenem domu in pri katerem so posumili na okužbo s koronavirusom, ni okužen, je pa hospitaliziran v izolski bolnišnici.

Predšolski otrok, ki so ga včeraj sprejeli v izolskem zdravstvenem 
domu in pri katerem so posumili na okužbo s koronavirusom, ni 
okužen. Foto: Mirjana Cerin
Predšolski otrok, ki so ga včeraj sprejeli v izolskem zdravstvenem domu in pri katerem so posumili na okužbo s koronavirusom, ni okužen. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot smo poročali že včeraj, so dopoldne v pediatrično ambulanto starši pripeljali predšolskega otroka z vidnimi znaki okužbe dihal, ki je težko dihal. Otrok je imel zaščitno masko, prav tako starši, ki so počakali v čakalnici. Tudi medicinska sestra in zdravnica sta imeli masko. Zaradi suma na okužbo s koronavirusom so ukrepali po protokolu in otroka odpeljali v izolirnico v izolsko bolnišnico, kjer so mu vzeli bris za test. Ob tem so za dobre pol ure zaprli izolski zdravstveni dom in ga razkužili.

Vodstvo izolske ZD nas je obvestilo, da je prejelo izvid testa za koronavirus pri tem otroku, ki je negativen in torej malček ni okužen. “Šlo je za kritično bolnega otroka. Starši so ravnali odgovorno in so bili, tako kot otrok, ves čas zaščiteni z masko. Otrok je bil obravnavan po vseh za to določenih protokolih. Zdaj je hospitaliziran v izolski bolnišnici, njegovo stanje je stabilno,” sporoča direktor Evgenij Komljanec.


Najbolj brano