Župan: “Mladi, razmere je treba jemati resno”

Občina Postojna, kjer so v torek zvečer potrdili dva primera okužbe s koronavirusom, je včeraj sprejela dodatne preventivne ukrepe.

Igor Marentič Foto: Veronika Rupnik Ženko
Igor Marentič Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Prepovedala je vsa tekmovanja, turnirje, večja druženja, vadbe in rekreacijske dejavnosti v zaprtih prostori. Ukrep velja za vsa društva in organizacije v občini. Pozvala je tudi, naj se odpovejo oziroma preložijo vsa večja druženja, prireditve in vadbe. V torek ne bo rednega mesečnega sejma pred PTC Primorka. Stranke vseh javnih ustanov, kjer veljajo poostreni ukrepi, so pozvali, da se ob znakih bolezni in tudi sicer vzdržijo opravljanja opravkov in se poslužujejo stikov prek telefona ali elektronske pošte.

Knjižnica Bena Zupančiča je zaustavila roke za vračanje izposojenega gradiva, kar pomeni, da tega ni treba vračati do preklica, saj se zamudnine ne bodo štele. Enoti knjižnice v Postojni in Pivki do nadaljnjega ostajata odprti, potujoča knjižnica pa do preklica ne bo vozila. Brezplačne prevoze za starejše je ustavil zavod Sopotniki. Zavod Znanje Postojna ostaja odprt za posameznike in manjše skupine do 20 oseb, vse prireditve je prestavil kulturni dom, zaprt je TIC Postojna.

Župan Igor Marentič je vse ponovno pozval k odgovornosti do sebe in bližnjih, še posebej mladim je položil na srce, da je “treba resno jemati razmere in spoštovati navodila”.


Najbolj brano