Občinska spodbuda pri zaposlovanju, na voljo je 11.000 evrov

Občina Divača je objavila razpis za sofinanciranje zaposlovanja. Dobrih 11.000 evrov bo razdelila podjetjem, ki bodo zaposlila brezposelno osebo, in tistim, ki se bodo samozaposlili.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

DIVAČA > Za sofinanciranje nove zaposlitve se lahko potegujejo podjetja, ki imajo sedež ali podružnico v divaški in okoliških občinah ter bodo vsaj za eno leto in za polni delovni čas zaposlila brezposelno osebo iz divaške občine (izključeni so prejemniki sredstev iz ribištva, kmetijske pridelave in tovornega prometa za nabavo vozil). Prednost bodo imele zaposlitve za nedoločen čas, zaposlitve dolgotrajno brezposelnih, invalidov, starejših in mladih.

Tudi samozaposleni, ki se bodo prijavili na razpis, morajo biti divaški občani, brezposelni, dejavnost pa morajo opravljati vsaj še eno leto po odprtju. Pri ocenjevanju prijavljenih bodo več točk dobili starejši samozaposleni, invalidi, težje zaposljive osebe, ovrednotili bodo tudi tržni potencial ideje.

Za spodbujanje zaposlovanja je občina v proračunu predvidela 11.387 evrov. Vsaki zaposlitvi pa naj bi namenila po 2821 evrov. Prijave zbirajo do 22. maja.


Najbolj brano