Piransko občinsko upravo bo vodil Daniel Tomljanović

Piranska občinska uprava ima novega direktorja. Med osmimi prijavljenimi kandidati je komisijo in piranskega župana najbolj prepričal Daniel Tomljanović, dosedanji občinski svetnik liste Naš kraj in uspešen poslovnež iz Lucije.

Daniel Tomljanović Foto: facebook
Daniel Tomljanović Foto: facebook

PIRAN > Piranski župan Đenio Zadković se je odločil za Daniela Tomljanovića na podlagi njegovih dolgoletnih izkušenj v domačem in mednarodnem poslovnem okolju. Na razpis se je prijavilo osem kandidatov, med njimi tudi dosedanja vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave Vesna Vičič in Boris Kočevar iz urada za okolje in prostor.

Imel bo strokovno podporo

Daniel Tomljanović bo začel voditi občinsko upravo z začetkom aprila, njegov mandat bo trajal pet let. Največja zagata ga čaka zaradi pomanjkanja izkušenj z upravnimi postopki. “Zato bo imel kot direktor na voljo nekoga, ki mu bo nudil strokovno podporo,” pravi Bruno Kuzmin iz kabineta piranskega župana. To bo Vesna Vičič.

Na zadnjih lokalnih volitvah je v občinski svet vstopil kot član liste Naš kraj, namesto njega naj bi sedaj v občinski stol sedel Dušan Puh. Robert Fakin, prav tako svetnik liste Naš kraj, pravi, da bi želel, da bi ljudje, kot je Tomljanović, zasedali čim več vodstvenih položajev. “Od njega na mestu direktorja občinske uprave pričakujem, da bo deloval kot dober koordinator med politiko, torej županom, in zaposlenimi, saj so vestni in znajo opravljati svoje delo,” še dodaja Fakin.

Lista Naš kraj sicer ni v koaliciji z županom Đeniom Zadkovićem, čeprav je s svojimi glasovi pomembno prispevala tudi pri sprejemanju letošnjega proračuna. “Čeprav smo z županom na različnih bregovih, se mi nočemo ukvarjati s preteklostjo, temveč z razvojem občine in zagotavljanjem delovnih mest,” na morebitne očitke o političnem kadrovanju odgovarja Robert Fakin.

GZOP: “Želimo mu vso srečo”

V strankarski skupini Gibanje za občino Piran (GZOP) pravijo, da jim ni pomembno, kdo je direktor občinske uprave. “Pomembno pa nam je, da se drži zakonodaje in jasno predpisanih postopkov. Na novi funkciji želimo Danielu Tomljanoviću vso srečo,” pravi Gabrijel Franca.

Daniel Tomljanović se je rodil januarja 1976. Je univerzitetni diplomirani inženir s področja tehnologije prometa. Poklicno pot je začel kot študent leta 2000 v družbi Intereuropa, kjer je zasedal različne položaje, pri mednarodnem ladjarju MSC - Mediterranean Shipping Company je vodil tranzitni oddelek in komercialo. Leta 2013 je postal izvršni direktor uprave Luke Koper - pokrival je področje operative ter prodaje. Leta 2015 je postal solastnik podjetja VV - LOG, ki je bilo leta 2017 nominirano za Gazelo leta. Pridobil je različne certifikate s področja logistike in certifikat za nadzornika, izdanega pri Združenju Nadzornikov Slovenije. Na mesto direktorja občinske uprave prihaja iz Slovenskih železnic, kjer mu teče enomesečni odpovedni rok.


Najbolj brano