Zahvala policistom, gasilcem, reševalcem

Tudi kraški motoristi, ambasadorji humanitarnega dobrodelnega zavoda Beli angeli, so se včeraj pridružili vseslovenski akciji “Hvala, ker ste!”, s katero so se zahvalili gasilcem, policistom in reševalcem.

 Foto: Marica Uršič Zupan
Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > “Vi ste tisti, ki ste prvi na kraju nesreč, ki ste 24 ur na dan 365 dni v letu pripravljeni, da nam pomagate,” sta se sežanskim policistom zahvalili Mojca Stojkovič in Zdenka Turk, pobudnici sežanske akcije. Zatem sta v družbi še nekaj motoristov obiskali še sežanske gasilce in reševalce ter se jim zahvalili za nesebično pomoč.

“Motoristi ste zelo ranljiva skupina udeležencev v prometu, zato morate biti še posebej previdni, tako kot za vse ostale udeležence v prometu pa velja tudi za vas - biti strpni. Le tako lahko zmanjšamo število nesreč,” je povedal pomočnik komandirja Policijske postaje Sežana Robert Kralj.

Dežurni policisti pa so ob zahvali vsem motoristom svetovali: pred sezono je pametno pregledati vozilo, torej motor, narediti tečaj varne vožnje, med vožnjo pa biti strpni.

Na Primorskem so Beli angeli podobno akcijo včeraj izvedli še v Postojni, sicer pa so bolj dejavni drugod po Sloveniji, zlasti na Gorenjskem, od koder je ustanovitelj Zavoda Belih angelov Vilko Gorenc.


Najbolj brano